Activiteiten

Japie’s Hof, een uniek festival
in Noord-Holland

Tekst: Smaakvol Noord-Holland

Laura Vogelsang, Siti Boelen en Imke Kok hebben hun krachten gebundeld en organiseren een nieuw festival Japie’s Hof. Een uniek festival met de betere live muziek en echt goed eten.

Er zijn in Amsterdam natuurlijk ontzettend veel festivals. Maar wat wij misten was een festival waar kwaliteit voorop staat en iedereen zich thuis voelt. Een feestje zoals wij die zelf graag geven voor onze vrienden, maar dan in het groot.
We liepen al een aantal jaar rond met het idee om chef-koks van (sterren)restaurants toe te voegen aan de line up van een muziekfestival. We zijn Laura tegengekomen en met vereende krachten is Japie’s Hof ontstaan.

Muziek

Laura en Anna hebben samen de line up samengesteld. De muziek is een mix van avontuurlijke, vernieuwende live muziek, Nick Mulvey is echt fantastisch, o.a. Tourist Le MC treedt op en DJ Joost Bellen komt draaien.

Chef’s Table

Siti en ik zijn verantwoordelijk voor het eten. Tegenwoordig is het eten op festivals steeds beter. Mensen zijn zich bewuster van wat ze in hun mond stoppen. Ik ga niet meer zo vaak naar festivals of op pad, maar als ik ga dan wil ik wel verwend en verrast worden. Eten van borden die kapot kunnen vallen en heel goede wijn drinken uit een glas.
We hebben chef-koks en cateraars uit voornamelijk Amsterdam – Oost verzameld. Aan de Chef’s Table krijg je een uitgebreid diner aan een prachtig gedekte tafel, terwijl een gerenommeerde chef voor jou en een handjevol anderen kookt, met op de achtergrond het festival geroezemoes en de muziek. Het is redelijk exclusief, uniek en vooral ook erg bijzonder, dat zeker. De chef’s komen niet alleen koken, maar delen ook hun kennis over technieken, vertellen anekdotes en hun verhalen. Het wordt echt genieten en leren.

Familie

Met z’n drieën stellen we het kinderprogramma samen, wat ook een belangrijk punt is. Want sinds ik zelf een gezin heb, weet ik dat als de kleine zich vermaakt ik zelf ook een veel leukere dag heb. Kinderen kunnen op het festival koken, van alles beleven en bouwen.

Jaap Edenbaan

De locatie van het festival is de Jaap Edenbaan, een prachtige plek in de Watergraafsmeer. In de zomer wordt deze baan niet gebruikt. Zonde, want het is een locatie met historie. Vroeger traden hier al grote namen zoals Bob Marley. In de Watergraafsmeer vind je alles wat je nodig hebt, je hoeft dus niet meer helemaal naar de stad. Veel vrienden en bekenden wonen in deze wijk, je komt altijd wel iemand tegen die je kent.
Dat is ook de sfeer die we op Japie’s Hof willen neerzetten. Een plek waar je vrienden en bekenden ontmoet, tegenkomt en samen zit aan lange tafels en danst in het gras.

Win 2 kaarten

Wij geven 2 kaarten weg voor dit nieuwe festival op 2 juli in Amsterdam. Wil jij hier bij zijn, stuur een email naar feestje@smaakvolnh.nl en vertel ons wie jij meeneemt. Op vrijdag 24 juni maken we de winnaar bekend.


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©