De zoete aardappel en kruiden geven de andijviesoep een zachte smaak.

Heb je wel eens andijviesoep met rookworst gegeten? Andijvie ken je natuurlijk van de stamppot. Maar wat als je andijvie over hebt, wat kun je er verder mee maken?

In dit recept maken we andijviesoep met zoete aardappel, kruiden en rookworst. Een fantastisch smaakvol gerecht voor de koude wintermaanden.

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui klein, de zoete aardappel in blokjes van 2 cm en de knoflook fijn
  2. Kook 1,5 liter water
  3. Voeg de olie toe in een soeppan en bak de ui glazig
  4. Voeg daarna de zoete aardappel toe en roer door en bak 5 minuten op middelhoog vuur
  5. Voeg nu de fijngesneden knoflook toe en de andijvie beetje bij beetje en roer alles goed door
  6. Voeg de kruiden toe
  7. Giet nu de 1,5 liter gekookt water toe, samen met de 2 bouillonblokjes en roer nogmaals alles goed door
  8. Sluit de pan af en laat zachtjes 15 minuten pruttelen. Roer af en toe door
  9. Haal de deksel na 15 minuten er af en laat een beetje afkoelen
  10. Blender de soep fijn en maak de rookworst klaar zoals op de verpakking staat vermeld
Brood uit de oven
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Maak in de tussentijd het brood klaar door deze te besprenkelen met olijfolie en in de voorverwarmde oven te grillen voor 8 minuten
Rookworst
  1. Maak de rookworst warm zoals vermeld staat op de verpakking
  2. Snijd de rookworst in blokjes, schep de soep in kommen, voeg de worst toe en serveer het brood. Eet smakelijk

Laat een reactie achter