De Italiaanse smaakmakers zoals kappertjes, olijven en de kruiden maken het echt even anders

Een lekker en makkelijk gerecht, de andijviestamppot op z’n Italiaans. De kruiden, kapertjes en de olijven geven de Italiaans twist aan een oer-Hollands gerecht.

En hou je niet van vlees dan sla je de speklapjes over en gebruik je alleen de uitgebakken spekjes in de andijviestamppot. Lees hier meer over andijvie en wat je er mee kunt doen

Bekijk ook deze Griekse stamppot versie.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen
  2. Snijd de olijven door midden
  3. Scheur de andijvie fijn
  4. Bak de speklapjes gaar en houd warm met aluminiumfolie
  5. Bak de spekjes uit en verwijder uit het bakvet
  6. Houd wat bakvet over en bak hier de kapertjes en olijven in
  7. Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen fijn. Giet wat (warme) melk bij om smeuïg te maken
  8. Voeg de andijvie beetje bij beetje toe
  9. Voeg de gebakken olijven en kapertjes toe met het bakvet
  10. Schep het geheel goed door
  11. Voeg de Italiaanse kruiden toe en schep door
  12. Maak de borden op en eet smakelijk

Laat een reactie achter