Geheim van de chef

In cola gemarineerde spareribs

Recept Francijna van Diepen Fotografie FrankaFotografeert

Ingrediënten

  • 2 kg spareribs
  • 500 ml cola
  • ½ fles ketchup
  • een kopje bruine basterdsuiker
  • verse knoflook geperst naar smaak
  • rode peper met of zonder zaadlijst naar smaak
  • 2 rode uien fijn gesneden
  • stukje verse gember geraspt
  • sap van een limoen naar smaak
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 1 tl cayenne peper 1 tl
  • grof gemalen zwarte peper
  • 4 tl gerookte paprika poeder
  • 2 el venkelzaad gekneusd
  • grof zeezout naar smaak
  • 1 tl komijnpoeder
  • chili saus naar smaak

In de derde editie van SMKVLNH staat een artikel over modeontwerpster EVA D. Zij heeft een leren schort ter beschikking gesteld voor de prijsvraag ‘Stuur jouw favoriete bbq recept in’. Uit alle inzendingen heeft Eva een winnaar gekozen. En dat is Francijna van Diepen met haar eigen recept ‘In cola gemarineerde spareribs’.

Gefeliciteerd Francijna!

Francijna is geen onbekende in de regio Noord-Holland. Ze staat graag in de keuken en heeft haar eigen foodblog.  Ook voor Smaakvol NH is Francijna geen onbekende, wij hebben namelijk bij haar ‘Een kijkje in de keuken’ mogen nemen.

Je denkt bij een gerecht niet direct aan cola. Maar zoals de BBQ Pit Boys in dit filmpje laten zien is cola een prima ingrediënt.

Ik was erg nieuwsgierig hoe dat zou smaken, dus ik heb de bbq aangestoken en het recept stap voor stap uitgewerkt zodat jij dit thuis ook kunt maken. En ik kan je nu al zeggen, zeker de moeite waard!

Bereidingswijze:

  1. Verwijder het vlies van de spareribs.
  2. Snij de uien fijn.
  3. Voeg de kruiden toe in de kom.

4. Voeg de chili saus toe.
5. Voeg de cola toe.
5. Roer de ingrediënten door en voeg de spareribs toe. Laat een aantal uur marineren.

6. Steek de bbq aan en laat op temperatuur komen. Het is de bedoeling dat je de spareribs langzaam laat garen. Dus neem de tijd.
7. Vet het rooster in en leg de spareribs op de bbq.
8. Laat de spareribs ± 2 tot 3 uur garen op de bbq.

9. Kijk af en toe of de spareribs goed garen.
10. Laat de gare spareribs 10 minuten rusten in aluminiumfolie
11. Snij de sappige spareribs en geniet!

Eet smakelijk!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©