Geheim van de chef

Hongaarse pizza-soep

Recept Tuinkoken.nl Fotografie FrankaFotografeert

Ingrediënten

  • 500 gr gele paprika
  • 500 gr prei
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 250 gr champignons
  • 400 gr kidneybonen
  • 400 gr tomatensaus
  • 1,5 l groentebouillon
  • 3 el crème fraîche
  • 2 laurierbladeren
  • 1 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • basilicum
  • olijfolie
  • gemalen peper
  • kruidenzout

Zoals je hebt kunnen lezen in het verhaal van Ilona, eigenaresse van Tuinkoken.nl, is het koken op een driepoot of kookkachel is eigenlijk heel eenvoudig, veilig en veelzijdig. Het enige dat je ernaast nodig hebt, is wat hout en een pan of een grillrooster dat je tussen de driepoot boven het vuur kunt hangen. Bij de kachel zet je gewoon de pan erop. De soep kan zo heerlijk pruttelen en vlees garen.

Bereidingswijze

1. Snijd de paprika, prei en de uien in kleine stukjes en pers de knoflook.
2. Giet wat olijfolie in de pan. Als de pan heet genoeg is, voeg dan de knoflook, uien, paprika en prei toe. Laat dit even bakken en voeg dan de tijm en laurierbladeren toe.
3. Giet de groentebouillon erbij. Roer even goed alles door elkaar. voeg dan het zout, peper en de paprikapoeder toe. Laat dit 15 minuten zachtjes garen. Roer af en toe even in de pan en voeg als het nodig is nog wat water toe.

4. Snijd de champignons in schijfjes en voeg deze samen met de kidneybonen toe aan de soep. Laat het geheel verder zachtjes verder koken.
5. Giet de tomatensaus erbij en de basilicumblaadjes.
6. Voeg als laatste de crème fraîche toe. Laat het geheel nog even goed doorwarmen.

7. Schep de soep op en garneer eventueel nog met wat basilicumblaadjes.
8. Snijd wat stokbrood of ciabatta en serveer dit bij de soep.
9. Eet smakelijk!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©