Geheim van de chef

De poke bowl is een gezonde snelle maaltijd

Tekst Smaakvol Noord-Holland Fotografie: Franka Fotografeert

Ingrediënten

  • 200 gram rauwe zalm
  • ½ komkommer
  • 100 gram rijst (basmati- of sushi rijst)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 avocado’s
  • 2 bosuitjes
  • 2 tl sesamzaad
  • ½ limoen

Dit recept valt in de categorie ‘makkelijke maaltijd’. Als jij denkt dat je niet kunt koken, dan is deze poke bowl recept zeker het proberen waard.

Op deze manier verras jij je vrienden met een ware smaakexplosie. En heb je kans dat jij je vaker in de keuken zal moeten staan 😉

Hou je van sushi, dan hou je van poke. Dit recept kent geen goed of fout, tenzij je de authentieke Hawaiiaanse poke wil maken, want die wordt niet met zalm gemaakt, maar met tonijn.

Hier onder geef ik je mijn versie van de poke bowl voor twee personen met zalm.

 

1. Rasp knoflook en de gember. Meng dit met de sojasaus en sesamolie. Snijd de zalm in blokjes en leg ze in een platte schaal. Schenk het mengsel van sojasaus, sesamolie, geraspte knoflook en gember over de blokjes zalm. Dek de platte schaal met zalm af en zet in de koelkast, waar je het minstens 1 uur moet staan.

2. Snijd met een kaasschaaf plakken van de komkommer. Marineer de plakken in een kom met rijstazijn en zet deze net zolang als de gemarineerde zalmblokjes in de koelkast. Voordat je je de komkommer gaat gebruiken, laat je de plakken eerst in een vergiet uitlekken.

3. Snijd de avocado’s in plakken en begin daarna met het vullen van de kommetjes. Doe dat met de rijst, de blokjes zalm, de plakjes avocado en de komkommer. Snijd de lente uitjes fijn en strooi erover heen.

4. De overgebleven marinade, uit de schaal waar de zalm in zat, meng je met het sap van een halve limoen. Giet dit over de inhoud van de kommetjes. Strooi als laatste nog wat sesamzaadjes erover.
Eet smakelijk!

The bowl is your’s, enjoy!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©