Een tip van Michel is dat hij de ingrediënten, in dit Grieks tapas recept van stamppot, vrij grof houdt, dit komt de smaak ten goede.

Grieks tapas recept van stamppot door chef Michel Rekers.

De afgelopen jaren heeft Michel Rekers meegedaan aan het WK STAMPPOTKOKEN.

In 2015 werd hij wereldkampioen met zijn stamppot ‘Goreng’. Hierin zit zoetzure saus, ananas, chips van gebakken banaan en met spitskool gevulde wontons’.

Dit Grieks tapas gerecht bestaat uit drie onderdelen. Een tip van Michel is dat hij de ingrediënten, in dit Grieks tapas recept van stamppot, vrij grof houdt, dit komt de smaak ten goede.

Bereidingswijze

Kofte van stamppot rucola
  1. Schil de aardappelen en spoel ze schoon met water
  2. Vul een pan met koud water en kook daar de aardappelen in gaar
  3. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en rooster de pijnboompitjes
  4. Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en stamp je ze fijn
  5. Voeg de rucola, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en de geitenkaas toe en roer door elkaar tot een mooie stamppot
  6. Laat de stamppot afkoelen en maak er dan kleine kroketjes van
  7. Meng de bloem, het eiwit en de Panko paneermeel. Paneer de kroketjes door ze door de bloem, eiwit en de Panko paneermeel te halen
  8. Frituur de kroketjes op 180 graden goudbruin
Tzatziki
  1. Snijd de twee teentjes knoflook fijn
  2. Meng de ingrediënten door elkaar in een kom
  3. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe
Gegrilde courgette
  1. Schil de aardappelen en spoel ze schoon met water
  2. Vul een pan met koud water en kook daar de aardappelen in gaar. Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en stamp je ze fijn
  3. Snijd 1 courgette, de chorizo, paprika, puntpaprika en de ui in blokjes en de knoflook fijn
  4. Giet wat olie in een pan en bak de knoflook en chorizo aan
  5. Voeg daarbij de rode ui en bak totdat deze glazig is
  6. Voeg dan de puntpaprika, paprika en als laatste de courgette toe. Roerbak al deze ingrediënten even door
  7. Voeg de gebakken chorizo en groente toe aan de gestampte aardappelen
  8. Snijd met een kaasschaaf plakken van de tweede courgette. Smeer de plakken in met de kruidenolie en grill ze om en om in een grillpan
  9. Voeg de feta aan de stamppot toe en meng alles goed door elkaar
  10. Schep de stamppot in een spuitzak
  11. Spuit de stamppot op een plak courgette en rol de courgette op
  12. Prik een prikker in de opgerolde courgette, prik er ook een olijf en een plakje serranoham aan
  13. Maak het geheel mooi op een bord op

Laat een reactie achter