Ga terug

Poké bowl; een gezonde voedzame maaltijd

Poke of Poké is een gerecht van fijngesneden rauwe vis dat wordt geserveerd als hoofdgerecht in de Hawaïaanse keuken.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord rijst, vis
Porties 2 persomnen

Equipment

  • knoflook rasp
  • platte schaal
  • kaasschaaf
  • Mes
  • snijplank

Ingrediënten

  • 200 gr rauwe zalm
  • ½ komkommer
  • 100 gr rijst (basmati- of sushi rijst)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el rijstazijn
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 avocado's
  • 2 bosuitjes
  • 2 tl sesamzaad
  • ½ limoen

Instructies

  • Rasp knoflook en de gember. Meng dit met de sojasaus en sesamolie
  • Snijd de zalm in blokjes en leg ze in een platte schaal
  • Schenk het mengsel van sojasaus, sesamolie, geraspte knoflook en gember over de blokjes zalm
  • Dek de platte schaal met zalm af en zet in de koelkast, waar je het minstens 1 uur moet staan
  • Snijd met een kaasschaaf plakken van de komkommer
  • Marineer de plakken in een kom met rijstazijn en zet deze net zolang als de gemarineerde zalmblokjes in de koelkast
  • Voordat je je de komkommer gaat gebruiken, laat je de plakken eerst in een vergiet uitlekken
  • Snijd de avocado’s in plakken en begin daarna met het vullen van de kommetjes. Doe dat met de rijst, de blokjes zalm, de plakjes avocado en de komkommer
  • Snijd de lente uitjes fijn en strooi erover heen
  • De overgebleven marinade, uit de schaal waar de zalm in zat, meng je met het sap van een halve limoen
  • Giet dit over de inhoud van de kommetjes
  • Strooi als laatste nog wat sesamzaadjes erover