De leukste evenementen ontdek je samen, met Smaakvol NH
13 januari

Texelse whisky proeverij en diner

Kom de enige echte Texelse Whisky proeven op landgoed De Bonte Belevenis. Je krijgt een rondleiding en ziet hoe de Texelse Whisky wordt geproduceerd. Na deze kennismaking ga je aan tafel om te genieten van een 4-gangen diner met de Texelse Whisky als uitgangspunt.

Het diner dat gemaakt wordt door STAAL catering bestaat uit de volgende gerechten:
– Brood met whiskymout en bierborstelbrood met gevogelte paté van gans en kalkoen met in whisky gemarineerde pruimen.

– Dubbelgebakken kaassoufflés van overjarige brandnetelkaas van kaasboerderij Wezenspyk.

– Texelse Lamsham afgelakt met whisky en mosterd & garnituur

– Chocolade dessert met whiskyijs van Novalishoeve en cranberries van het Landgoed de Bonte Belevenis.

Zondag 13 januari 
15.00 – 20.00 uur 
€ 49,90 incl. whisky proeverij excl. andere drankjes

Ben jij een echte whisky liefhebber, dan is dit het evenement waar je zeker bij moet zijn, kom proeven en schuif daarna aan om te genieten van het 4-gangen diner. Geef je op door een e-mail te sturen naar sabien.bosman@gmail.com

Texelse Whisky proeverij en diner
Landgoed De Bonte Belevenis
Rommelpot 11, Den Burg
Texel

18 januari

Surimam Cooking 2

Sabien, STAAL catering, kookt in boekhandel Nauta uit het nieuwste kookboek ‘Surimam Cooking 2’. Eet ook gezellig mee en geniet van de proeverij van 7 authentieke Surinaamse gerechtjes en luister tussendoor naar de mooie verhalen over de culinaire gebruiken in Suriname.

Vrijdag 18 januari
18.00 – 20.30 uur
€ 29,50 

Schuif je ook gezellig aan? Stuur een e-mail naar sabien.bosman@gmail.com

Nauta Boek
Parkstraat 38 Den Burg
Texel

25 januari

Workshop ‘Koken met Sambal’

Maak kennis met de veelzijdigheid van Zaanse Sambal tijdens de workshop ‘Koken met Sambal’. Saen Kookwerk en Zaanse Sambal hebben een speciaal menu samengesteld met heerlijke gerechten die tijdens de workshop gemaakt en gegeten gaan worden.

Vrijdag 25 januari 
18.00 – 21.00 uur 
€ 50

Heb jij wat meer pit nodig of kan het jou juist niet pittig genoeg zijn? Doe inspiratie op tijdens deze workshop. Geef je op door een mail te sturen naar info@blaeswaves.com

Lab44
Middenweg 44, Zaandam

26 januari

Snert Event

Doe mee met het NK snert koken en struin over de streekproductenmarkt, waar je de lekkerste producten uit Noord-Holland kunt proeven.

Zaterdag 26 januari 
10.00 uur Start wedstrijd en de streekproductenmarkt 
14.30 uur Prijsuitreiking 
16.00 uur Einde van het event

Maak jij de beste snert? Doe dan mee met de wedstrijd en geef je op door een mail te sturen naar snertevent@boerted.nl

Boer Ted
Zuidervaart 131, Zuidschermer


Broodjes bakken op echt vuur

Bestel een bolletje deeg aan de bar. Duw het deeg op de stok en houd het bolletje deeg boven het vuur. Medewerkers van Het Veerkwartier zorgen ervoor dat je broodje helemaal goed wordt gebakken. Om je broodje nog lekkerder te maken kun je kiezen uit allerlei smeersels die je op je broodje kunt doen.  Eet smakelijk!

Zaterdag 26 januari 
15.00 – 17.00 uur
€ 4

Het Veerkwartier
A. Hofmanweg 62, Haarlem

27 januari

Toujours Oyster Experience

De wondere wereld van de oester. In een ongedwongen sfeer, met alleen maar gezellige mensen én een DJ, die feilloos de juiste muzikale toon weet te raken, geniet je van oesters en heerlijke bijpassende wijnen en andere drankjes.

Zondag 27 januari  
15.00 – 18.00 uur 

Toujours Urban Frenchy Bistro
Oude Groenmarkt 10-12, Haarlem

31 januari

Italiaans weekend bij K’OOK

Stefania Balducci eigenaresse van kookstudio ‘Pasta al Pesto’ komt alweer voor de 7e keer naar K’OOK in Wormerveer. Stefania heeft het koken van haar nonna (oma) geleerd. In Montefioralle, Toscane, ontvangt zij gasten uit de hele wereld die bij haar het pure Italiaanse eten leren koken.

Tijdens het Italiaanse weekend laat Stefania je kennis maken met de échte Italiaanse keuken.
Vanavond kun je samen met Stefania aan de slag om de volgende gerechten te maken:
Quiche van Scamorza (Italiaanse kaas) en paprika
Gnocchi met pompoensaus
Kip met marsala en een aardappelgerecht
Bessen- en amandelcake

Donderdag 31 januari
17.30 uur
€ 95 incl. wijn, koffie/thee, kookboek en schort

Wil je samen koken met Stefania geef je dan op via info@k-ook.nl

K’OOK
Zaanweg 72, Wormerveer

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©