Artikel

Kookstudio de laurier,
wild en uit het seizoen

Tekst: Aangeleverd Fotografie: Aangeleverd

Kookstudio de laurier, al meer dan 25 jaar gevestigd in de Jordanese Laurierstraat, is omgetoverd tot delicious@home: een buurt take-away van kwalitatief hoog niveau, tevens deli-winkel en aanbieder van borrelboxen. Cateraar Zoë Verloop (56) onderscheidt zich met haar wekelijks wisselende menu door verschillende varianten wild op de kaart te zetten. Vanzelfsprekend is er voor het groente-minnend publiek een uitgebreid en verrassend vegetarisch aanbod.

Wild

De laurier richt zich speciaal op vlees van wild, waaronder parelhoen, gerookte zwijnham, gehaktbal van damhert en hertrookworst. De cateraar werkt al jaren met producten van de ambachtelijke poelier Pieter van Meel. De laurier mikt daarmee op de schare fans die kiest voor de kwaliteit en smaak van wild.

Lokale en seizoens producten

Ook het vegetarisch etende publiek komt goed aan zijn trekken. In het menu is voor inventieve ingrediënten gekozen, zoals de rookwortel, chiogga biet en een salade van gepofte knollen en vruchten. Naast gerechten kunnen soepen of salades (€6) en taarten of hartige snacks (€5) opgehaald en meegenomen worden.

Alles wordt dagelijks vers bereid in de kookstudio aan de Laurierstraat, op de hoek Laurierstraat/Lijnbaansgracht. De cateraar gebruikt sowieso zoveel mogelijk producten van lokale leveranciers en uit de regio. “Wat je van dichtbij haalt smaakt gewoonweg lekkerder. Dat proef je terug in de gerechten van delicious@home”, aldus Verloop.

Afbreekbare verpakking

De delicious@home maaltijden schuiven klanten zó in de magnetron of oven. Na afloop gooit de klant de box in de compostbak, en niet in de prullenbak, zoals gebruikelijk bij take-away maaltijden. Alle verpakkingen die de laurier voor delicious@home gebruikt zijn biologisch afbreekbaar en dus minder belastend voor het milieu.

Delicious@Home

Naast afhalen, bijvoorbeeld tijdens de lunchbreak of na het werk, bezorgt de laurier ook, en dat is handig voor wie niet naar buiten mag of kan. Alle gerechten, soepen, salades en taarten of hartige snacks zijn afzonderlijk te bestellen.

Voor buurtbewoners is er een extraatje: de buurtbonus, lekker èn gemakkelijk, voor iedereen die een ommetje maakt tussen het thuiswerken door. Ook is er een lunch deal, een daghap en maandagen en donderdagen is stamppot vaste prik. Op verzoek verzorgt de laurier feestelijke heerlijkheden.

Kookstudio de laurier
Open van maandag t/m vrijdag 13.00-19.00 uur

Laurierstraat 250 1016 PT Amsterdam
tel 020-3626959 (tijdens openingstijden)
tel 06-53 667 633 (what’s app en sms)


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©