Artikel

Oesterzwam kroket, hamburger, bitterbal en chips

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: Smaakvol NH

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij en is het tijd om weer op te letten wat je in je mond stopt, want de zomer komt er aan!

Maar eerst de lente. Die schiet letterlijk als ‘paddenstoelen’ uit de grond, en dat bruggetje maak ik graag om een heerlijk duurzaam product aan je voor te stellen.

Als je naast lekker eten ook aandacht wil geven aan een mooie wereld, duurzaam én maatschappelijk betrokken, dan raad ik je aan om eens de producten van Gro Together te proberen. De producten worden van oesterzwammen gemaakt.

Zoals Gro Together zelf zegt; “Onze producten van oesterzwammen helpen de impact op het milieu te verminderen, en zijn natuurlijk superlekker. Startpunt naar een betere toekomst.”

De oesterzwammen worden duurzaam geteeld op koffiedik waardoor er een smakelijke, veelzijdige en circulair geteelde oesterzwam ontstaat waarmee verrassende producten worden gemaakt.

Zo zijn er oesterzwam carpaccio, Blended Burger, oesterzwamburger, oesterzwam (oven)kroket, een ragoutbroodje, (oven)bitterbal en Krupi chips.

Een bijzonder, maar lekker alternatief kan ik zeggen. Gro Together heeft ons de oesterzwamburger, oesterzwam (oven)kroket, ragoutbroodje en de chips opgestuurd om ons te laten proeven.

We kunnen niet anders zeggen dat het heerlijke producten zijn en makkelijk te bereiden. We hebben alleen een oven nodig gehad voor de bitterballen en de ragoutbroodjes en een koekenpan voor de oesterzwamburger. Deze hebben we trouwens op vegan bolletjes gegeten die je kunt kopen bij Appie.

En om het helemaal vegan te houden hebben we bij de hamburgers zoete aardappel frieten gemaakt uit de oven.

De structuur van Krupi chips lijkt op die van kroepoek en smaakt goed. Verrassend lekker als je je bedenkt dat het van oesterzwammen zijn gemaakt. Ik ben zelf een liefhebber van oesterzwammen en wanneer mogelijk verruil ik de kip voor oesterzwammen en andere soorten paddenstoelen.

Na het sporten lekker en duurzaam eten, met een goed gevoel? Probeer de producten van Gro Together dan zeker eens uit, leuk om te serveren bij een borrelplank of om toe te voegen aan je meatless monday 😉

Geniet ervan!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©