Bolle Hendrik

Adres

Dorpsstraat 45
1747 HB Tuitjenhorn
Telefoon 0226 390 752
info@bolle-hendrik.nl
www.bolle-hendrik.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag
09:30 – 18:30
Zaterdag
09:30 – 18:00

“Voortaan rijden we over Tuitjenhorn!”

‘Bolle Hendrik’
maakt eten ‘beleven’

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: Franka Fotografeert

 

‘Bolle Hendrik’ aan de Dorpsstraat in Tuitjenhorn is meer dan een delicatessenwinkel in Oudhollandse stijl. Henk & Carolien Blankendaal hebben met deze zaak hun volgende droom gerealiseerd. Na negen zeer succesvolle jaren als eigenaars van ‘Eetcafé De Kastanjeboom’ en snackbar ‘Tante Lien’ in Dirkshorn werd het tijd voor ‘Bolle Hendrik’ – opnieuw een bedrijf van het ondernemende echtpaar waarbij alles draait om smaak, belevenis en aandacht voor de klant.

Henk Blankendaal is kok en heeft ook een achtergrond als Categoriemanager Vers van een grote supermarktketen. Met zijn vrouw Carolien deelt hij een succesvol horecaverleden. Aanleiding om hun mooie eetcafé in 2014 over te doen aan een volgende eigenaar en ‘Bolle Hendrik’ te starten – deze keer Henk ‘vernoemd’ -, was dat het nachtwerk hen ging opbreken.

Logische vervolgstap

“We hebben Oudhollandse winkeltjes altijd al leuk gevonden”, vertelt Carolien. “Dus was ‘Bolle Hendrik’ een logische vervolgstap. Onze zaak bestaat uit drie gedeelten: beneden de winkel met delicatessen, aangrenzend ons proeflokaal in huiskamersfeer en boven onze ‘Drankerij’ met onder meer bijzondere whisky’s en aparte likeuren. In de winkel verkopen we unieke kazen en kaasjes uit binnen- en buitenland, charcuterie, chutneys, zelfgebrande noten, olijven, oliën, Balsamico’s, Oudhollandse snoeperijen, speciaalbieren, wijn en port. De stijlvolle kasten en meubels, waarin onze producten zo mooi tot hun recht komen, hebben we kunnen overnemen van grutterij De Vries, die voorheen aan het Fnidsen in Alkmaar zat.”

“Om onze klanten te verrassen met nieuwe smaken en mooie combinaties houden we proeverijen, uiteraard in ons eigen proeflokaal – vanuit de winkel door oma’s schuifdeuren naar ‘de huiskamer’.

Kleinschalig

“Onze passie voor ‘vers, kwaliteit en bijzonder’ brengt ons vooral bij leveranciers die kleinschalig werken en dus minder bekend zijn. En dat houden we zo. Zodra we onze speciaalbieren, wijnen, port en diverse lekkernijen zouden zien bij de supermarkt of groothandel, gaan wij weer op zoek naar iets nieuws. Zo willen we ons blijvend onderscheiden. Om deze bijzondere, unieke producten te vinden, gaan we beurzen af en zoeken we op internet naar mooie adressen. Ook vinden leveranciers ons. Laatst werden we benaderd door een kleine leverancier uit Portugal. Dat is toch geweldig leuk!”

Proeflokaal

“Om onze klanten te verrassen met nieuwe smaken en mooie combinaties houden we proeverijen, uiteraard in ons eigen proeflokaal – vanuit de winkel door oma’s schuifdeuren naar ‘de huiskamer’. Twee avonden per week zitten we vol. De ene avond een bierproeverij, de andere avond alle aandacht voor onze wijnen. Onze borrelplank met een keur aan bijzondere kaasjes, vleeswaren, noten en olijven maakt de proeverij compleet. De borrelplank behoort ook tot ons cateringassortiment. Hij wordt veel besteld door klanten die visite krijgen of thuis een feest organiseren, en liever hun uitgaansgeld besteden aan kwaliteit en smaak.” Overdag is het proeflokaal van ‘Bolle Hendrik’ dé plek voor een kop koffie of thee met vers gebak, of tijdens lunchtijd dé locatie voor een verrassend heerlijke lunch met uiteraard alles uit eigen winkel en keuken. En wie ’s avonds niet wil of kan koken… Henk is nog altijd kok in hart en ziel, en verzorgt daarom de heerlijkste afhaalmaaltijden om thuis van te genieten.

Spijkstaal melkwagen

Wie Henk en Carolien een beetje kent, weet dat ze plezier hebben in wat ze doen, hun vak met liefde uitoefenen en persoonlijke aandacht geven aan elke klant. In dit beeld past helemaal het idee van de ondernemers om ook te gaan bezorgen in hun regio. De aanschaf van een oude Spijkstaal melkwagen is de kroon op dit plan. “Onze klantenkring buiten Tuitjenhorn rijdt graag naar of via ons dorp om ons te bezoeken. Maar wij willen ook onze klanten bereiken, die niet altijd in de gelegenheid zijn om naar ons toe te komen. Vandaar dit plan. Onze trots staat nu nog bij de garage om verder opgeknapt te worden, maar binnenkort hopen we ermee te gaan rijden!”, besluit Carolien.

‘Drankerij’

Onze ‘Drankerij’ – de slijterij – is knus en sfeervol ingericht. Je vindt er een mooie selectie gangbare en origineel gedistilleerde dranken. Wie ons kent, weet dat wij altijd op zoek zijn naar die exclusieve, kleine producent of die ambachtelijke leverancier, waardoor ons assortiment zich blijvend onderscheid.
De dranken uit Spanje bijvoorbeeld zijn zeker de moeite waard, want hoe de Spanjaarden hun producten aankleden, is al een geschenk op zich.

‘Proef en beleef’ is ons motto, dus bezoek onze gezellige proeverijen en ontdek nieuwe soorten en smaken whisky, cognac, armagnac, vermouth, rum, gin, kruidenbitter.


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©