Eten

Pannenkoeken eten met …

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: Franka Fotografeert

Ellen (32), Ruud (32) en dochter Vera (2) nemen ons mee naar hun favoriete pannenkoekenrestaurant Duinvermaak in Bergen, Noord-Holland.

Waarom pannenkoekenrestaurant Duinvermaak?

“We komen hier vaak. Vroeger al toen ik klein was, samen met mijn moeder. We gingen pannenkoeken eten en daarna spelen in de speeltuin. Nu kom ik er nog met mijn moeder, niet altijd voor een pannenkoek, maar gewoon voor een kop koffie na een boswandeling. Ruud komt hier niet uit de buurt, hij kent Duinvermaak weer door het fitnessen en mountainbiken in het bos. Je kunt hier gratis parkeren dat is fijn wanneer je met je mountainbike van verder weg komt. Of met een auto vol kinderen, wanneer je gaat wandelen in het bos. Wij parkeren de auto meestal tussen Bergen en Duinvermaak in. We lopen dan een rondje door het bos, langs de kinderboerderij en de winkels in het dorp en tussendoor een kop koffie en een pannenkoek bij Duinvermaak. Een heerlijke wandeling voor op een zondagmiddag met de kinderen.”

Het ziet er hier mooi en ruim uit.

Een paar jaar geleden is Duinvermaak verbouwd. Vrouwtje van Duin hoort er nu ook helemaal bij. Wisten jullie dat dit vroeger een uitspanning was, een plek waar je de paarden kunt uitspannen en wisselen, maar daarnaast ook een herberg. Bijzonder toch, dat je op een plek zit waar meer dan 100 jaar al gegeten en gedronken wordt. De oude details, zoals het glas in lood en de hoge bar, geeft hier ook weer een bepaalde sfeer. Het ziet er allemaal keurig en verzorgd uit. We zitten graag aan die ronde tafel in de hoek. Je hebt dan een mooi overzicht over de hele zaak.”

Duinvermaak, een prachtig en statig pand aan de rand van het bos en de Noord-Hollandse duinen, gebouwd in 1913 deels op de plek waar rond 1860 de oude uitspanning Vrouwtje van Duin lag.

De mountainbikers zijn net weg en nu zit het alweer vol met ouders en kinderen

“Het valt ons op dat over het algemeen alle kinderen bij hun ouders aan tafel zitten. Tenzij het prachtig weer is natuurlijk, dan spelen ze in de speeltuin. Er wordt niet onnodig door de kinderen rondgelopen. Vera zit meestel te kleuren en kan zich prima vermaken. Er zijn kleurplaten met daarop puzzels, spelletjes en het kindermenu.

..en honden.

“De honden mogen hier ook naar binnen, dat is wel bijzonder. Veel mensen gaan wandelen met hun hond in het bos, dan is het ideaal dat deze hier gewoon mee naar binnen mag.”

Welke pannenkoek gaat het worden?

“Ik neem eigenlijk altijd de pannenkoek met appel, die is zo lekker,” zegt Ellen. “Ik neem een pannenkoek met banaan en slagroom, voor Vera bestellen we altijd een kinderpannenkoek met poedersuiker.” zegt Ruud, “Maar wat nemen jullie? Wat vinden jullie lekker? Er is een ruime keuze aan, zowel hartige als zoete pannenkoeken.”
Gideon gaat voor de pannenkoek kaas en spek. Normaalgesproken is de keuze voor mij lastig, maar Duinvermaak heeft wat ik wil, een pannenkoek gemaakt van boekweitmeel en sojamelk met appel en rozijnen. Dus wat betreft allergieën eet je bij Duinvermaak goed.
We zitten vlakbij de grote open keuken. Samen met Vera kijk ik hoe de pannenkoeken gebakken worden. Ze worden met 4 of 5 tegelijk gemaakt, dus het gaat vrij vlot. Binnen 15 minuten hebben we onze pannenkoeken.

Hoe smaken de pannenkoeken?

“Heerlijk. Ze zijn prima van formaat, je hebt er genoeg aan één en ze zijn niet te dik en niet te dun. De pannenkoeken bij Duinvermaak zijn echt mijn favoriet,” zegt Ellen. “De slagroom is ook echt lekker hier,” vult Ruud aan.
“De bediening is ook goed, er loopt genoeg rond. Het enige wat soms lastig is, is dat de ene serveerster alleen mag wegbrengen en nog geen bestellingen opnemen en dat er dan dus weer iemand anders gehaald moet worden. Maar ook dit gaat allemaal vrij vlot.”

Heerlijk gegeten dus?

“Ja prima en een pluspunt voor de papa’s zijn de speciaal biertjes van de tap.”

Een biertje toe, Ruud?

“Proost!”

De cijfers:
Kosten: 5 pannenkoeken, 5 drankjes en twee biertjes van de tap € 46,95

Eten 8
Bediening 8
Kindvriendelijkheid 8
Aankleding 8
Prijs-kwaliteit 9

Duinvermaak
Breelaan 132, Bergen NH
duinvermaak.nl

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©