FAQ

We ontvangen veel vragen over bijvoorbeeld waarom we Smaakvol Noord-Holland zijn begonnen, welke mensen er mee doen, hoe we onze content creëren enzovoorts. We hebben de meest gestelde vragen verzameld en beantwoorden we in de FAQ. Heb jij een andere vraag, vraag maar raak we vinden het leuk om van je te horen en je krijgt zeker antwoord van ons.

Wat is Smaakvol Noord-Holland?
Je ontdekt hier de leukste plekken in Noord-Holland waar je kunt eten, drinken en koken. Daarnaast houden we je op de hoogte van evenementen en festivals die te maken hebben met eten, drinken en koken. Is er een food truck festival, een lancering van een kookboek, opening van een nieuw restaurant of een proeverij dan vind jij dat op Smaakvol NH. Iedere maand stellen we voor aan nieuwe, interessante leuke en aparte horeca. Lees de verhalen over de foodondernemers en boeren uit Noord-Holland. We laten je weten waar je kinderen kookles kunnen volgenen en vertellen we je wat je het aankomend weekend met of zonder je kinderen kan gaan doen. Zo krijg jij een duidelijk beeld van wat er allemaal te beleven is in Noord-Holland. Wil jij meewerken of heb jij tips met betrekking tot eten, drinken, en koken dan horen we die graag van je.

Waarom zijn jullie Smaakvol Noord-Holland begonnen?
Doordat ik steeds bij dezelfde horeca ging lunchen in zowel Alkmaar als Hoorn of Haarlem, vroeg ik mij af bestaat er een website waar ik een overzicht kan krijgen van de leuke en net iets andere horeca in Noord-Holland. Naast initiatiefnemer van Smaakvol NH ben ik art director, grafisch vormgever en adviseer ik bedrijven met hun marketing. Uit onderzoek is gebleken dat deze website niet bestaat en ik zeker niet de enige ben die dit doet. De consument gaat in een onbekende stad vaak naar dezelfde horeca. Maar een stad heeft meer te bieden dan de bekende horeca aan het plein. De consument heeft behoefte aan meer diversiteit en andersom de horeca wil meer online gaan werken. De ondernemers geven aan dat ze de kennis en tijd hiervoor niet hebben. De website die Gideon Teubl hoopte te vinden bestond tot op heden niet. Dus heb ik besloten deze website zelf te beginnen. Nu ontdek je samen met Smaakvol Noord-Holland de leukste plekken waar je kunt eten, drinken en koken in Noord-Holland.

Wie werken er mee op Smaakvol NH?
We werken met een heel team. Gideon Teubl is de initiatiefnemer van Smaakvol Noord-Holland en daarnaast art director bij zes&zeventig. Grim Bouwmeester is tekstschrijver en Franka Barendrecht is fotografe. Dit team blijft groeien. Bekijk hier ons team.

Ik zie nu alleen horeca op jullie website, hoe zit het met de producenten van streekproducten?
Het platform groeit. Op dit moment zijn wij bezig om de producenten van streekproducten in kaart te brengen. Deze krijgen zeker een plek op Smaakvol Noord-Holland.

Wat maakt Smaakvol Noord-Holland anders dan een website als bijvoorbeeld Iens of Culy?
Smaakvol Noord-Holland is een platform, gemaakt vanuit de gedachte ‘Eten brengt mensen samen’. Een online plek waar wij informatie geven over ondernemers, koken, eten, drinken en gezonde voeding. Wij promoten de provincie Noord-Holland met al zijn mooie producten. De horeca op Smaakvol Noord-Holland kiezen wij zelf uit of naar aanleiding van tips. Wij beoordelen of veroordelen de horeca niet. We letten bij onze keuze wel op het unieke aspect van de horeca.

Hoe bestel ik het online menu?
– Je kiest een gerecht, kiest voor hoeveel personen en klikt op bestel.
– Het gerecht komt in je winkelmandje. Als je klaar bent met winkelen reken je af via eenmalige betaling.
– Je ontvangt een mail met daarin de bevestiging van je bestelling.
– Je neemt zelf telefonisch contact op met het restaurant over de datum en brengt je bewijs van aankoop die dag mee.

Kan ik, als bedrijf, adverteren op Smaakvol Noord-Holland?
Niet met banners pop-ups, etc. Wij vinden dat banners, skyscrapers en andere van dat soort advertenties niet iets bijdragen aan de website. Wil jij jouw bedrijf profileren op Smaakvol Noord-Holland, kom dan met relevante informatie waar we van kunnen leren. Denk dan aan advertorials of mooie verhalen. Lees hier onze ‘code of ethics’ over eerlijke content.


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©