Feestdagen

Hoe zorg je voor een geslaagde paasbrunch?

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: Annie Spratt en FrankaFotografeert

Zondag 21 en maandag 22 april is het weer zo ver: Pasen! Dan mag een heerlijk paasontbijt of brunch natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe zorg je ervoor dat er niks ontbreekt?  

De basis voor een paasontbijt

  • Lekkere en verse, knapperige broodjes, suikerbrood of duivenkater en paasbrood met amandelspijs mogen natuurlijk niet ontbreken.
  • Zorg voor verschillend beleg en varieer, door gerookte kip, gerookte ham, gerookte paling, kaas, hagelslag, pindakaas en (zelfgemaakte) jam op tafel te zetten.
  • Een ei hoort er bij. Dat kan gekookt zijn of als roerei, scrambled egg of als chocolade eitje. Eieren in een gerecht kan ook, maak er lekkere ontbijtmuffins van.
  • Zet een mooie schaal op tafel met daarin fruit uit het seizoen.
  • Yoghurt met (zelfgemaakte) granola.

Wat drink je tijdens een paasbrunch?

  • Koffie, thee of water. Zet een pot thee op tafel, een kan met water en citroen en wat munt, eventueel nog een framboosje.
  • Versgeperst sinaasappelsap. Of pers ander fruit uit tot een heerlijk sap of smoothie. Denk aan ananas of aardbeien.

Handige paasbrunch tips

Maak zoveel mogelijk gerechten een dag van te voren. Denk aan quiche of soep. Deze hoef je de dag zelf alleen nog op te warmen. Vaak zijn deze gerechten een dag later ook veel lekkerder.

Eet je graag spek? Leg de repen spek op een bakvel in de oven op 180°C. Ondertussen kun jij de rest van de paastafel dekken.

Zoete paasbrunch

Zoete gerechten horen er helemaal bij. Maak bijvoorbeeld een bublanina cake. Makkelijk en ontzettend lekker. Of wat dacht je van een gevuld zwaantje met slagroom? Succes verzekerd!

Wat mag er volgens jou echt niet ontbreken tijdens Pasen? Laat het ons weten via Facebook en Instagram.
Veel plezier en eet smakelijk!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©