Kijkje in de keuken

Kijkje in de Keuken | Keukenblender

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: Franka Fotografeert

Een kijkje in de keuken bij
Sanne Mallant en haar keukenblender

Ja het koken hoe is dat begonnen. Ik denk dat ik een jaar of 15 was. Ik wilde eigenlijk wel eens wat anders eten en het ook zelf kunnen maken. Je had toen een tijdje van die 1 euro kookboekjes. Daar heb ik er een aantal van gekocht en ben ik uit gaan koken. We hadden alleen niks van de ingrediënten in huis. Dus netjes volgens het recept heb ik alles gekocht. Tex Mex, vol met Mexicaanse recepten, en Curry zijn mijn favoriete boekjes. Ik heb daar echt heel veel uit gekookt. Nu doe ik er niks meer mee hoor, maar om mee te beginnen zijn ze prima. Maar mijn keukenblender was er toen ook al handig.

Ik ben vroeg het huis uitgegaan, wat ik niet erg vond, want ik had het koken ontdekt. Koken is voor mij, naast dat het ook leuk is, ontspannend. Recepten uitproberen, samenvoegen, lekker rommelen in de kruidenla, een beetje van dat en een beetje van dat erbij. Heerlijk!

Koken voor anderen, een groep vrienden of familie doe ik ook graag, dat is alleen een stuk minder ontspannend of zeg maar stress voller. Je doet veel dingen tegelijk, roeren in verschillende pannen, drinken in schenken, even kletsen, maar ook het voor-, hoofd- en nagerecht op tafel zetten. Het is altijd ontzettend gezellig, maar een stuk intensiever dan wanneer ik alleen voor mijn vriend kook.

Ik duik graag mijn kookboeken in wel met een idee hoor. Ik zoek de recepten uit en pas deze aan of voeg ze samen. Het internet gebruik ik af en toe en Pinterest eigenlijk alleen maar wanneer ik iets specifieks zoek.

Zo fijn is dat, snuffelen in kookboeken. Relaxed op de bank bedenken wat ik zal gaan maken. Het kookboek waar ik op dit moment veel inspiratie uit haal is Plenty van Ottolenghi. Hij beschrijft een hele nieuwe manier van koken.

Gegrilde groenten vind ik altijd erg lekker, gekookte groenten vind ik echt niks. Eigenlijk kook ik helemaal geen Nederlandse gerechten, behalve stamppotten en erwtensoep. Italiaans en Indiase curry’s kook het liefst.

Favoriete keukengerei: Keukenmachine

Mijn keukenblender die is echt superfijn. ik gebruik hem echt voor heel veel verschillende dingen. Vanmorgen heb ik er nog een smoothie mee gemaakt. Er zit een beker bij, dus dat is echt ideaal. Verder gebruik ik hem voor curry’s, voor de curry pasta gooi ik de koriander, rode peper en de rest er gewoon hup in.

Als ik uiensoep wilde maken stond ik eerst een uur uien te snijden en voor de pesto stond ik me altijd suf te hakken op de olijfjes. Nu doe ik de uien in de machine en worden ze gesneden en de olijven gehakt. Ideaal de messen die erbij zitten.

Ik denk dat ik deze blender nu een jaar of 5 heb. Eerst had ik zo’n kleintje waar je een staafmixer op moest zetten, maar die was voor de zoveelste keer stuk. Voor mijn verjaardag had ik geld gekregen en toen moest het er toch maar eens van komen. Na lang zoeken en flink research gedaan te hebben is het deze geworden. Een blender met een glazen bak, messen en een smoothie beker.

Mail naar franka@smaakvolnh.nl (o.v.v. een kijkje in de keuken) en vertel ons wat jouw favoriete keukengerei is. Misschien zien we jou binnenkort op Smaakvol NH.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©