Kijkje in de keuken

Kijkje in de keuken | KitchenAid

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: Franka Fotografeert

Een kijkje in de keuken bij
Marjolein Meijer en haar KitchenAid

Een keer in de week op woensdagmiddag ging ik samen met een vriendinnetje naar een bakclub. Ik was denk ik een jaar of 10, ik weet het niet precies. Ik had een blauw koffertje met bakspulletjes mee en een door mijn moeder gemaakt schortje. In die tijd heb ik ook mijn eerste kookboek gekregen, dat was het Blue Band kookboek, daar heb ik veel recepten van uitgeprobeerd. Toen nog geen trotse eigenaresse van een KitchenAid keukenmixer.

Eenmaal op de middelbare school werd het koken en bakken minder, maar ik bleef het erg leuk vinden. Ik heb zelfs nog een jaar de hotelschool gedaan, maar dat was het was het toch niet helemaal.
Ik word gewoon ontzettend gelukkig van kookboeken, al die mooie foto’s van gerechten en heerlijke taarten. Vooral het bakken doe ik graag. Ik associeer bakken met gezelligheid. Vrienden, familie, ouders die op visite komen. Samen met mijn zoontje Sem bak dan altijd wel een lekkere taart. Hij helpt mij graag en vindt het beslag erg lekker.
Vaak bak ik in opdracht van vrienden, de appeltaart is bij iedereen favoriet en bak ik dus vaak voor een verjaardag of wanneer er visite komt. Zelf vind ik de hazelnootschuimtaart erg lekker. Van die taarten met marsepein ben ik niet zo, die zijn mij veel te zoet.

Door al dat bakken begin ik een flinke verzameling bakblikken te krijgen, verschillende cake, taart en tulband vormen, groot en klein. Echte bakblikken he, niet die siliconen hoor, dat mag niet die zijn nep.

Favoriete keukengerei: KitchenAid

De KitchenAid is voor mij echt de uitvinding van de eeuw. Ik ben er verliefd op, een prachtig ding is het. Ik heb er lang over nagedacht en getwijfeld, maar ik kreeg wat extra’s voor Kerst en heb hem daarvan gekocht.
Als ik een taart aan het bakken was, stond ik tijden met een handmixer te mixen totdat je kramp kreeg in je hand. Nu doe je alles in de kom, drukt op het knopje en hij mixt. Ondertussen heb je weer tijd om andere dingen voor de taart te doen. Ik twijfelde tussen de ijsblauwe en de witte, ik heb gekozen voor de witte. Wit verveeld nooit en hij staat mooi bij de keuken.

Heb jij ook een favoriet keukengerei en wil jij je verhaal vertellen, mail naar franka@smaakvolnh.nl (o.v.v. een kijkje in de keuken) en vertel ons wat jouw favoriete keukengerei is. Misschien zien we jou binnenkort op Smaakvol NH.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©