Kijkje in de keuken

Kijkje in de keuken | Le Creuset pan

Tekst: Monica Dekker Fotografie: Franka Fotografeert

Een kijkje in de keuken bij Esther Vos,
en haar Le Creuset pan

 

“Ik kook heel graag”, vertelt Esther. “Vroeger kon ik uren in de keuken staan, maar als moeder van jonge kinderen kies ik nu liever voor gerechten die niet al te veel tijd van me vragen. Bovendien eten mijn man en kinderen toch het liefst Hollandse pot in de Le Creuset pan, dus al die ‘aparte gerechten’ die mama wil uitproberen… dat komt wel als ze groter zijn. Dat neemt niet weg dat allebei mijn zoons graag meehelpen tijdens het koken. Iets lekkers bakken of snijden, eieren breken en klutsen kunnen ze als de beste.”

“De eieren hebben we toevallig vanmorgen gekregen van onze buren, zij hebben kippen en wij dus vandaag verse eieren! In het weekend mogen de jongens zelf roerei maken. Ik heb een klein emaille pannetje, eerst dacht ik wat moet ik hier nou toch mee, ik had het zelf als bij hun speelgoed keukentje gezet, maar hij bleek het perfecte formaat te hebben voor een roerei.”

“Nu ik zo kijk heb ik meer emaille dan ik dacht, pannen, potjes en het cakeblikje waar de hazelnoten in zitten die we hebben gevonden en verzameld. De boom staat hier achter in de buurt.”

“Ik vind het leuk om recepten te verzamelen. Van ontbijt, lunches en diners tot taarten en toetjes. Mijn favoriet is de Zuid-Afrikaanse boboti. Koken en bakken doe ik graag uit kookboeken, ik heb een aantal favorieten. Drie ervan zijn ‘Koken met Karin zonder pakjes & zakjes’, ‘Simply Italian – thuis koken met de Chiappa sisters’ en ‘Smakelijck zoet! Vrij van geraffineerde suikers en E-nummers!’. Echte aanraders!”

Favoriete keukengerei: Le Creuset pan

“Mijn middelgrote emaille Le Creuset pan is een favoriet van mij. Je kunt in deze pan op laag vuur heerlijke stoofpotten maken. Wat voor mij ook onmisbaar is, is mijn ronde stamper. Hij is erg praktisch, omdat hij rond is in plaats van langwerpig, en je aardappels altijd stampt in ronde pannen. Zo stamp je makkelijk de hele pan rond. Dan heb ik eigenlijk nog een favoriet, mag dat nog? De likker, maar dan een klein formaat. Echt ideaal, zo krijg je bijvoorbeeld alle jam uit het potje.

Heb jij ook een favoriet keukengerei en wil jij je verhaal vertellen, mail naar franka@smaakvolnh.nl (o.v.v. een kijkje in de keuken) en vertel ons wat jouw favoriete keukengerei is. Misschien zien we jou binnenkort op Smaakvol NH.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©