Koken

Shakshuka

Tekst: Smaakvol NH Fotografie:Smaakvol NH

Shakshuka door chef-kok Bram Haver. Shakshouka of shakshuka is een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van tomaten, chilipeper en ui, gewoonlijk gekruid met komijn, paprikapoeder en cayennepeper.

Het leuke van recepten is dat je naar eigen inzicht kunt experimenteren. Shakshuka is een Oosters gerecht maar misschien vind jij deze gepocheerde eieren in tomatensaus wel lekker met totaal andere ingrediënten.

Bram is gek op het gebruiken van specerijen in zijn gerechten. Door eenvoudige kleine gerechtjes laat hij het gebruik van specerijen zien.

Specerijen; komijnpoeder en kaneel

Door komijnzaad te malen, krijg je komijnpoeder. De specerij komijnpoeder kun je gebruiken in Oosterse, Indiase en Mexicaanse gerechten, op de grill of barbecue. De aromatische geur is noot-peperachtig.

Kaneelstokjes uit Sri Lanka zijn een zoete, aromatische smaakmaker. Het bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom. Kaneel uit Ceylon is de beste kwaliteit kaneel. Deze kaneel is 100% natuurlijk vergeleken met de andere kaneel die te koop is. Let er dus op als je kaneel koopt.

Ingrediënten voor de shakshuka:

  • Eieren
  • Tomaten
  • Komijnpoeder
  • Kaneelstokje
  • Tomatenpuree
  • Tomatensap
  • Stukje brood (om te dippen)
  • Sjalotten
  • Knoflookolie
  • Harissa
  • Olijfolie

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©