Koken

Vegan aubergine curry

Tekst: Smaakvol NH Fotografie: Smaakvol NH

Bij deze vegan aubergine curry poffen we de aubergine niet maar schillen de aubergine. Dit doen we, omdat de schil van de aubergine anders taai en moeilijk te eten is. Maar wil jij de schil wel mee eten, leef je uit!

Deze vegan curry met aubergine heb je in binnen 30 minuten gemaakt. Wij hebben de curry geserveerd met crackers van algen, maar je kunt ook voor rijst kiezen of eten met bijvoorbeeld naanbrood.

Bram is gek op het gebruiken van specerijen in zijn gerechten. Door eenvoudige kleine gerechtjes laat hij het gebruik van specerijen zien.

Specerij; korianderzaad

Korianderzaad is een specerij wat veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken, maar ook in de Mexicaanse keuken. De korianderzaden geven een licht zoete, kruidige en anijsachtige smaak en wordt vanouds ook gebruikt als medicijn.

Ingredi├źnten voor de aubergine curry

  • Korianderzaad
  • Sjalotten
  • Gember
  • Rode peper
  • Tomatenpuree
  • Kokosmelk
  • Aubergine

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ┬ę