Koken

Vegan hummus

Tekst: Smaakvol NH Fotografie: Smaakvol NH

Vegan hummus door Chef-kok Bram Haver. Wij hier in Nederland zeggen hummus of hoemoes, het maakt allemaal niet uit. De hummus wordt meestal als dip gegeten en dit recept is veganistisch, dus er zijn in dit hummus recept geen dierlijke producten gebruikt.

Voedzaam, romig en vol van smaak en als je het met mate eet, gezond. Wat de hummus zo speciaal maakt, is de sesampasta of ook wel tahin genoemd.

In dit recept gebruikt Bram de blaadjes van een witlof om de hummus mee op te scheppen. Maar voel je vrij om de hummus te eten met welke groenten of manier zoals jij wilt en lekker vindt.

Bram is gek op het gebruiken van specerijen in zijn gerechten. Door eenvoudige kleine gerechtjes laat hij het gebruik van specerijen zien.

Specerij; komijn

Door komijnzaad te malen, krijg je komijnpoeder. De specerij komijnpoeder kun je gebruiken in Oosterse, Indiase en Mexicaanse gerechten, op de grill of barbecue. De aromatische geur is noot-peperachtig.

Ingredi├źnten voor de vegan hummus:

  • Kikkererwten
  • Tahin / sesampasta
  • Komijnpoeder
  • Citroen
  • Witlof
  • Amandelschaafsel

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ┬ę