Koken

Venkelsalade

Tekst: Smaakvol NH Fotografie:Smaakvol NH

Venkelsalade door chef-kok Bram Haver. Deze zomerse frisse venkelsalade met zwarte olijven staat snel op tafel. Venkel kun je koken, roosteren, stoven of gewoon rauw verwerken in een salade.

Door de zaden eerst in een laagje olijfolie te bakken, maak je het zaad wakker, zoals hij dat noemt. Bram gebruikt ook venkelsalami in de salade.

Bram is gek op het gebruiken van specerijen in zijn gerechten. Door eenvoudige kleine gerechtjes laat hij het gebruik van specerijen zien.

Specerij; venkelzaad

Venkelzaad is het zaad van de venkelplant. Gedroogde gemaald venkelzaad, heeft een sterker aroma dan heel venkelzaad.

Venkelzaad bevat het veel vitamines en mineralen, helpen je bij problemen met de spijsvertering en werken hongerremmend.

De Italianen verwerken venkel in sauzen, zoals in pizzasaus, maar ook in peperoni.

Ingredi├źnten voor de venkelsalade:

  • Venkelzaad
  • Bladspinazie
  • Venkel
  • Sjalotten
  • Zwarte olijven
  • Venkelsalami
  • Dragon

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ┬ę