Koken

Zoete aardappel dip

Tekst: Smaakvol NH Fotografie:Smaakvol NH

Zoete aardappel dip door chef-kok Bram Haver. Deze zoete aardappel dip kun je prima voor bij de borrel serveren. Serveer er groenten sticks bij van paprika, wortel en komkommer, of serveer er toastjes of tortilla chips bij.

Laat je de feta weg, dan heb je een vegan zoete aardappel dip. Ben je gek op pittig eten dan kun je de aardappel dip wat pittiger maken door er, naar smaak, chili poeder aan toe te voegen.

Bram is gek op het gebruiken van specerijen in zijn gerechten. Door eenvoudige kleine gerechtjes laat hij het gebruik van specerijen zien.

Specerij; Ras el hanout

Ras el hanout is een kruidenmengsel dat vooral in de Arabische keukens wordt gebruikt. In het kruidenmengsel worden veel voorkomende kruiden en specerijen gebruikt zoals kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment.

De smaak kan erg overheersend zijn, dus let op hoeveel je gebruikt.

Ingredi├źnten voor de zoete aardappel dip:

  • Ras el hanout
  • Zoete aardappel
  • Tomatensap
  • Feta
  • Citroensap
  • Tomaatjes
  • Bieslook of olijfolie
  • Zout en peper
  • Knoflookolie

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ┬ę