Kookboeken

Het buurtsuperkookboek

Tekst: Jacqueline Smit

Marianne Meijerink is culinair journaliste, onder andere voor Elle Eten. Van haar verscheen Het buurtsuperkookboek.

Het buurtsuperkookboek

‘Koken met producten uit Turkse en Marokkaanse winkels’ luidt de ondertitel van Het buurtsuperkookboek, en dat is precies waar het boek van de Amsterdamse culinair journaliste Marianne Meijerink over gaat.

Kun je niet wachten? Bestel direct jouw exemplaar. [bol_product_links block_id=”bol_5a7b47c00caaa_selected-products” products=”9200000046418851″ name=”Kookboek buurtsuper” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Deze winkels, die je niet alleen in de grote steden vindt, maar in vele steden in het hele land, nodigen je met hun uitstalling van groenten en fruit in kratten voor de deur uit om binnen te komen. Eenmaal binnen kijk je je ogen uit naar de vele exotische potten en blikken met onbekende inhoud.
Al jaren doet Marianne haar boodschappen bij ‘de Turk’ om de hoek, eerst in Utrecht en later in Amsterdam-Oost. Ze verbaasde zich over de enorme hoeveelheid onbekende producten. Nieuwsgierig als ze is, vroeg ze naar deze vreemdsoortige groenten en vruchten, of ze ze mocht proeven en wat ze ermee kon bereiden, en zo kookt zij al jaren als een Ottolenghi-avant-la-lettre.

Na het lezen van dit kleurrijke en zeer informatieve boek wil je het liefst een hele dag doorbrengen in jouw buurtsuper om al die verse producten en de potten en zakjes waar je eerst argeloos langs liep eens goed te bekijken.
Wat denk je van pure dadelpuree waarvan je in een handomdraai chocodadelbonbons maakt? Of kweeperen, waar een heerlijke kweepeergelei of, met sesamzaadjes, zelfs keepeerbonbons van te maken valt.

Kulum? Kelek? Cactusfruit? Nigellazaad? Na het lezen van dit boek weet je niet alleen wat het is, maar ook wat je ermee kunt doen, want Marianne Meijerink deelt haar kennis en geeft meer dan 80 recepten in haar boek: deels door haarzelf verzonnen, maar ook recepten van foodbloggers of recepten uit kookboeken, vaak met een eigen draai eraan.

Niet alleen om Turkse of Marokkaanse maaltijden mee te bereiden, maar ook andere mediterrane keukens komen aan bod: Italiaans, Grieks, Frans, Aziatisch: Het buurtsuperkookboek laat je koken uit de wereldkeuken.

Marianne Meijerink, Het buurtsuperkookboek – buurtsuperkookboek.nl www.uitgeverijorlando.nl

Door: Jacqueline Smit

Foodie Jacqueline Smit is de voormalig eigenaar van bakkers- en kookboekenwinkel Boekalicious in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Zij heeft haar eigen uitgeverij, Orlando, waar ze boeken uitgeeft die de geest voeden en het hart verwarmen. www.uitgeverijorlando.nl

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©