Kookboeken

Recepten uit de bekroonde kookboeken 2007-2016

Tekst: Jacqueline Smit

Sinds 2007 organiseert de Amsterdamse Fusina Verloop de Kookboek van het Jaar-verkiezing en vanaf 2011 de Kookboeken7Daagse. Voor haar 10-jarig jubileum stelde ze dit jaar zelf een kookboek samen. Ze koos uit de prijswinnende boeken uit Nederland en België recepten voor een voor-, hoofd- en nagerecht.

Van Het kliekjesboek van Puck Kerkhoven tot Echt eten van Jonathan Karpathios, van De veldkeuken tot IJstijd, van Streetfood India tot Het Nederlands Bakboek, van Autisme en Koken tot Gezond eten rond chemotherapie, van Wereldeters tot Koken voor mijn baby, al deze boeken wonnen een prijs zoals de Gouden Garde Publieksprijs of een van de Vakjuryprijzen.

Voor sommige recepten moet je lang in de keuken staan, andere gerechten zijn snel en super easy, maar de uitleg is altijd duidelijk. Of je nu zin hebt in Indiaas, Surinaams, Italiaans, Marokkaans of Hollands; vlees, vis of vegetarisch, hartig of zoet, in dit stijlvol vormgegeven boek vind je voor elke trek een gerecht.

Zoals je zult begrijpen is het moeilijk kiezen uit dit boek, zoveel tongstrelende gerechten staan er in. Maar ik heb de volgende menu’s samengesteld die ik binnenkort ga uitproberen:

* Menu 1: Voor: Salade met artisjok en honing, Hoofd: Langzaam gebraden varkensvlees met rozemarijn en venkel en Na: Worteltaart met witte chocolade.

* Menu 2: Voor: Tchichasoep, Hoofd: Pastilla met vulling van kip, Na: Bitterkoekjescustard.

Oftewel, heb je zin om te koken uit verschillende kookboeken? Dan is Fusina’s bundeling van recepten uit de bekroonde kookboeken van het jaar een aanrader!


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©