Kookboeken

Recepten voor liefde en moord

Tekst: Jacqueline Smit

Sally Andrew – Recepten voor liefde en moord

In juni, tijdens de Weken van het Spannende Boek, is het eerste deel verschenen van een nieuwe culinaire detectiveserie uit Zuid-Afrika!

Kun jij niet wachten? Bestel jouw exemplaar direct. [bol_product_links block_id=”bol_5a7b3d7b75d57_selected-products” products=”9200000057542719″ name=”Kookboek liefde” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tannie Maria is een weduwe van middelbare leeftijd die van koken én lekker eten houdt. Als culinair columniste deelt ze haar liefde voor koken in de plaatselijke krant, totdat de Karoo Gazette besluit dat er meer behoefte is aan een rubriek waarin advies over liefdesperikelen wordt gegeven in plaats van ideeën voor de lunch of het avondeten.

Tannie Maria is niet blij met de verandering, maar komt er algauw achter dat ze best goed is in het helpen van mensen en er nog van geniet ook. Natuurlijk blijft ze, als ze maar even de kans krijgt, haar recepten en culinaire adviezen delen!

Terwijl ze mensen helpt met hun problemen moet Tannie Maria uiteindelijk ook haar eigen problemen onder ogen zien, vooral wanneer de moeilijkheden van de mensen die ze helpt haar doen denken aan haar eigen verleden, zoals de brief van de vrouw die weg wil bij de man die haar mishandelt.

Als er een vrouw wordt vermoord, raakt Tannie Maria met gevaar voor eigen leven betrokken bij het onderzoek, ondanks de verwoede pogingen van een aantrekkelijke rechercheur om haar te beschermen. Plotseling is deze praktische, nuchtere vrouw verwikkeld in iets veel duisterders dan het perfectioneren van haar recept voor chocoladetaart…

Sally Andrews heerlijke heldin brengt intrige, romantiek en kookkunsten samen in deze onweerstaanbare spannende roman.

Sally Andrew woont in een kleistenen huis op een natuurreservaat in Klein Karoo, Zuid-Afrika, met haar man, de beroemde kunstenaar Bowen Boshier en diverse wilde dieren (waaronder een enorme eland en een geheimzinnig luipaard). Ook brengt ze veel tijd door in de Zuid-Afrikaanse wildernis en aan de kust in Muizenberg.

Ze heeft een master in Volwasseneneducatie gehaald aan de Universiteit van Kaapstad. Jarenlang was ze activiste op gebied van maatschappij en milieu. Daarna was ze enige tijd de manager van Bowen als kunstenaar, maar uiteindelijk besloot ze om zich volledig toe te leggen op het schrijven.

Recepten voor liefde en moord, haar debuutroman, wordt in meer dan twaalf talen gepubliceerd, verspreid over vijf continenten. Momenteel werkt ze aan het vervolg, De satanische monteur.

Recepten voor liefde en moord is een heerlijke roman met een ontwapenende hoofdpersoon, met achterin allemaal Zuid-Afrikaanse recepten. Ik verheug me nu al op het tweede deel!

De auteur van het geschenkboek voor de Weken van het Spannende Boek, Deon Meyer zei trouwens over Recepten voor liefde en moord: Buitengewoon lekker tot het allerlaatste hapje.’

En Oprah zei: Tannie Maria heeft een hart van marshmellows en een neus die ze overal in steekt. Maar haar sterkste wapens zijn haar kruidige curries, haar zelfgemaakte abrikozenjams en haar karnemelkchocoladetaart, die ze gebruikt om vriend en vijand te ontwapenen. Tongstrelende beschrijvingen van voedsel en landschappen in een heerlijke nieuwe detectiveserie die perfect is om opgekruld op de bank te lezen .’

Sally Andrew – Recepten voor liefde en moord, Uitgeverij Orlando, 384 pag. Vertaling Barbara Lampe. ISBN 978 94 92086 39 6. Prijs € 19,95


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©