Noord-holland

Echt Zaans uit eten bij 22 Kitchen & Bar in Zaandam

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: Franka Fotografeert

“Het restaurant 22 Kitchen & Bar maakt deel uit van hotel Zaan Inn, waardoor veel mensen zich misschien afvragen of je hier ook zonder overnachting kan komen eten. En of dat kan!

We zijn ingespeeld op diverse gasten, zakelijk, long-stay, toeristen én natuurlijk de Zaandammer zelf.”, vertelt Layla van den Brandt, operationeel manager.

Het restaurant

Het restaurant In de keuken staat chef-kok Riccardo Wijnberge. Samen met zijn team heeft hij de menukaart samengesteld, met diverse gerechten en volgens een nieuw concept.

“Op de menukaart staan zeer verschillende voor-, hoofd- en nagerechten. Hieruit kunnen onze gasten een 3-gangen diner samenstellen voor een vaste prijs of gerechten los bestellen.

Echt Zaans uit eten

We werken vrijwel alleen met verse en seizoensproducten en we maken nagenoeg alles zelf. Eigenlijk kan alles bij ons, heb je bijvoorbeeld een allergie, dan passen we het gerecht voor je aan.”, vertelt de chef-kok enthousiast.

“Naast de seizoensproducten, komt het regionale, het echt Zaanse, overal in terug.”, vertelt Riccardo verder. “Op de menukaart hebben we Zaanse mosterdsoep, we werken samen met lokale ondernemers, zoals HOOP bier en Chocoladefabriek De Euforij.

Het bier van HOOP hebben we op de tap en de chocolade van De Euforij komt terug in de gerechten. We hebben zelfs samen een bier ontwikkelt: de Chocolate Porter.” Echt Zaans.

Modern terug in de tijd

“Ook in het interieur komt het Zaanse terug. We hebben een gezellige woonkamer in het restaurant met meubels en accessoires uit de jaren vijftig.”, vertelt Layla. “De kleuren in het restaurant zijn het groen en blauw naar de kleuren van de oude Bruynzeel keukens van Piet Zwart.

Een stukje van nu is het plafond. Dit is open en industrieel. Met al deze Zaanse items, hebben we vroeger en nu met elkaar gecombineerd.”

Al met al een sfeervol en verrassend restaurant, waar je het echte Zaanse van alle tijden op allerlei manieren beleeft, zeker het bezoeken waard!

22 Kitchen & Bar
Grenehout 22
1507 EB Zaandam
www.zaaninn.nl/nl/eten-drinken

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©