Noord-holland

Eerlijk eten bij Heerlijk Nel in Alkmaar

Tekst Smaakvol Noord-Holland Fotografie FrankaFotografeert

Cindy en Marcel zijn sinds een jaar de eigenaren, gastvrouw en kok van bistro ‘Heerlijk Nel’. “We hebben ooit een restaurant gehad, dat was echt ontzettend leuk, maar het was niet de juiste tijd.”

“De laatste jaren werd het verlangen naar een eigen zaak groter. We konden eigenlijk alleen maar redenen bedenken waarom we wél de stap zouden nemen, en zijn we gaan zoeken naar een pand.”

“Het restaurant op de eerste verdieping kwam vrij. Voor ons is de locatie niet geheel onbekend, we zijn allebei geboren op het Verdronkenoord en ik heb hier, toen het nog een woonhuis was, jaren opgepast. Het voelde daardoor gelijk heel vertrouwd en goed. We zijn heel dankbaar dat dit pand op ons pad is gekomen.”

“En dan knipper je met je ogen en is het eerste jaar alweer voorbij. In het begin ben je zoekende en is het wat onwennig. Je gaat dingen uitproberen om erachter te komen hoe je het wilt, waar je heen wilt en waar je voor staat. Daardoor hebben we ons vrij snel aangesloten bij EerlijkWinkelen.”

Duurzame en biologische producten

“We werken vooral met duurzame en biologische producten. Melkrund bijvoorbeeld, normaal gesproken wordt deze koe alleen gebruikt voor de melk, maar nu ook voor het vlees. We hebben gerechten met geit op de kaart staan en gebruiken daarvoor de geitenbokjes.

We hebben dit gerecht gekozen omdat er bijna niets gedaan wordt met geitenbok, terwijl het vlees een prachtige smaak heeft. De zalm die we serveren roken we zelf. Wanneer je met duurzame en biologische producten werkt, blijf je creatief in het bedenken van de gerechten, houd je scherp en blijf je actief zoeken naar mooie producten.”

“We vinden het een leuke uitdaging om mooie gerechten te serveren en onze gasten kennis te laten maken met onze producten, uiteraard geserveerd met een goed glas wijn of een bijpassend biertje van bijvoorbeeld Brouwerij De Die.”

Vegetarische gerechten

“Naast de vlees- en visgerechten hebben we ook een ruim aanbod aan heerlijke vegetarische gerechten. We bereiden de gerechten met groenten uit de moestuin van een bekende van ons. En uiteraard hebben we een échte klassieker op de kaart staan: kaasfondue.”

“Je kunt bij ons heerlijk én eerlijk eten voor een fijne prijs. We merken dat dat enorm wordt gewaardeerd!”

Heerlijk Nel Verdronkenoord 131
1811 BD Alkmaar
www.heerlijknel.nl

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©