Noord-holland

K’OOK! een moderne en ruime kookwinkel in Wormerveer

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: Franka Fotografeert

K’OOK!, de prachtige kookwinkel van Karen en Anne is een begrip in Wormerveer en omstreken. De ambitie van deze dames gaat ver en stopt niet na het winnen van een prestigieuze prijs, ze organiseren zelfs hun eigen Foodfestival aan de Zaan.

“De eerste ideeën voor een kookwinkel zijn veertien jaar geleden ontstaan. Anne en ik houden ontzettend van koken, lekker eten en mooie spullen. Samen zijn we gaan brainstormen en plannen maken. Op een gegeven moment kreeg het echt vorm en hebben we besloten om er gewoon voor te gaan. Onze eerste winkel aan de Zaanweg was heel klein, maar 35 m2, inmiddels zitten we op 200 m2 én nog steeds aan dezelfde Zaanweg.”

Het kookwinkel assortiment

K’OOK! is een moderne, eigentijdse en ruime winkel die rustig en industrieel is ingericht met aan de muur stellingen die bijna tot het hoge plafond reiken. De producten worden op kleur of thema gepresenteerd. Het assortiment is zeer divers en gaat van keukenapparatuur, messen, pannen, die geschikt zijn voor inductie, tot serviezen en tafellinnen. Maar ook gewoon leuke spullen voor in de keuken en mooie culinaire cadeaus.

“Naast de bekende merken die we verkopen, zijn we constant op zoek naar nieuwe unieke producten. We struinen regelmatig beurzen en steden af op zoek naar pareltjes. Zo hebben we een aantal merken met hoogwaardige keukenhulpjes die we importeren uit Amerika.”

“Onze foodafdeling achterin de zaak is uniek in de Zaanstreek. De blikvanger is ‘The Filling Station’. Tegen de achterwand staan vaten olijfolie en azijn, waaruit we ter plekke tappen.” Verder vind je er 25 soorten losse thee, diverse pasta’s en natuurlijk de echte Zaanse streekproducten, zoals de chocolade van De Euforij, Zaanse Sambal en bier van Brouwerij Hoop.”

Evenementen

“We organiseren diverse evenementen in onze winkel. Zo hebben we bijna elke zaterdag gezellige en leerzame workshops, productdemonstraties en proeverijen. Op vrijdag 6 juli, organiseren we het ‘FoodFestival aan de Zaan’. Dit jaar een jubileum, het is de 5e editie. We toveren de Zaanweg om tot een groot openlucht restaurant met ruim 75 kramen en foodtrucks, waar heerlijk gekookt, gebakken en gegeten wordt.”

K’OOK! Zaanweg 72
1521 DN Wormerveer
www.k-ook.nl

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©