Noord-holland

Odin, de supermarkt waar de klant mede-eigenaar is

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: Franka Fotografeert

“Wij geloven dat je met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een keuze maakt en mede bepaalt hoe de wereld eruit ziet.”

Biologisch en biodynamisch

“Ons assortiment bestaat uit alleen biologische en het liefst ook biodynamische producten. Daarmee onderscheiden wij ons van andere biologische supermarkten.”

“We hebben inmiddels 21 winkels, een eigen groothandel en een bezorgdienst. Daarnaast een eigen imkerij en boerderij. Sinds de oprichting in 1983, kopen we onze producten direct in bij boeren, tuinders, bakkers, slagers et cetera.”

“In onze winkels is er naast het reguliere assortiment ook veel aandacht voor regionale producten. Zoveel, dat er zelfs regionale producten in het landelijke assortiment zijn opgenomen, de Egmondse bollen liggen bijvoorbeeld in Nijmegen.

In de winkel in Alkmaar werken we samen met Fermento, een bakkerij in Alkmaar, die broden voor ons bakt. We hebben zuivel van het bedrijf Loeigoeie Zuivel uit Sint Maarten. Zo vers als die melk is, ‘s ochtends wordt er gemolken en ‘s middags ligt de melk bij ons in het schap.

Ze leveren één keer per week. Je weet dus, als je op die dag komt, dat je echt verse melk hebt. Dit zijn voorbeelden van bedrijven die helemaal aansluiten bij de idealen van Odin.”

Zeven idealen

“Door middel van onze zeven idealen draag je elke dag wat bij aan een schone, gezonde en leefbare aarde, niet alleen voor vandaag, maar ook in de toekomst: niet puur voor jezelf leven, maar ook voor het welzijn van ons allemaal is er één. Kijk voor de andere zes op onze website.”

“Spreken de idealen jou aan, dan kun je lid worden van de coöperatie. Met een participatie van € 100 wordt je mede-eigenaar. Wanneer je lid bent draagt dat bij aan een duurzame voedselketen.”

“En je maakt gebruik van de ledenprijs. De producten in de winkel zijn namelijk voorzien van twee prijzen: de normale prijs en een lagere prijs voor leden. De coöperatie Odin groeit en dat is zeker positief.”

Odin, Alkmaar
Europaplein 97,
1825 TL Alkmaar
www.odin.nl

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©