Noord-holland

Bij Local Hoorn proef je de streek

Tekst Smaakvol NHFotografie FrankaFotografeert

Local Hoorn vind je op de Veemarkt in Hoorn, in een prachtig oud pandje. De kleine, maar sfeervolle huiskamer van Nila Klut-Tensen, waar ze zelf haar producten maakt met ingrediënten uit de streek. Jong en oud voelen zich er thuis. De jongeren vinden de stijl veelal retro en hip, bij de ouderen is het vooral herkenning.

Horeca concept

“Het concept van Local Hoorn is eigenlijk ontstaan uit de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens het werken in de horeca. Ik heb van jongs af aan altijd in barretjes, cafés en hotels gewerkt.

Het idee om zelf een horecazaak te beginnen is er altijd al wel geweest. Maar ja, wat ga je doen, waar en hoe ga het financieren. Ik had een mazzeltje en het was nu of nooit. Tijdens een ondernemerstraining heb ik het idee voor Local Hoorn verder uit kunnen werken.”

Goede koffie en streekproducten

“Zelf ben ik een enorme liefhebber van goede koffie en vanuit die interesse ben ik met Local Hoorn gestart. Hierbij wilde ik een combinatie maken met goede koffie en producten uit de buurt zoals Evlac pindakaas, brood van Bakkerij Raat en Jam van Jam&zo.”

Naar eigen recept

“Ik maak zoveel mogelijk zelf, van de koekjes bij de koffie tot het stoofvlees, de soep en salades, maar ook de sausjes en mayonaise. De menukaart is bij mij net even anders dan bij andere horeca. Zo heb ik een broodje stoofvlees of roasted pork, beiden naar eigen recept. Mensen met een allergie of intolerantie zijn hier ook van harte welkom, daar houden we zeker rekening mee.”

Local Hoorn
Veemarkt 7, 1621 JA Hoorn
www.localhoorn.nl

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©