Noord-holland

Restaurant Hotel Merlet

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: Aangeleverd

Aan de rand van de Schoorlse duinen vind je Restaurant Hotel Merlet. Het decor van Merlet is uniek. Een volledig, in bladgoud bedekte eetzaal. 3D effecten en een moswand achter de open haard.

Merlet wordt gerund door Carla en Martin van Bourgonje en ontvingen een Michelinster in 1998 en weten die al twintig jaar in hun bezit hebben. Na verschillende gerenommeerde chef-koks, staat nu Jonathan Zandbergen aan het hoofd.

Chef Jonathan staat voor traditie en innovatie en werkt graag met mooie regionale producten waarmee hij smaakvolle gerechten weet te creëren. De passie en toewijding waarop hij met producten omgaat proef je terug in de gerechten van Merlet.

Niet voor niets is Restaurant Hotel Merlet al sinds 2009 lid van Alliance Gastronomique. Deze Alliance is een samenwerking van geoefende, gedreven en creatieve cuisiniers en restaurateurs van 35 toonaangevende restaurants in Nederland en België.

Via de website jonathanzandbergen.com deelt Jonathan zijn kennis en gedachten met gelijkgestemden om zo meer mensen te prikkelen om gezonder en bewuster te gaan eten.

Innovatie

Als bedrijf moet je blijven innoveren en wil je in contact blijven met je gasten, juist in deze coronatijd. Innovatie vind je dan ook terug in nieuwe ideeën en het organiseren ervan.

Zo kun je met Merlet mee op een cruise over het Noordzeekanaal of deelnemen aan het grootste drive-thru sterrenrestaurant van Nederland, dat betekend op hoog niveau genieten van wat de regio te bieden heeft.

Lunchcruise

Genieten van prachtige vergezichten over het Noordzeekanaal, de Amsterdamse havens en andere bijzondere locaties langs het IJ.

Restaurant Hotel Merlet staat ook in coronatijd niet stil. Zo is de cruiseboot en floating hotel Magnifique IV, omgetoverd tot de M.S. Merlet.

Aan boord zijn alle hotelkamers omgebouwd tot private diningruimte en zorgen Jonathan Zandbergen en zijn team vanuit de kombuis een gastronomisch lunchmenu terwijl je geniet van een bijzondere cruise naar Amsterdam.

Informatie

 • Lunchcruise
 • Van 2 tot 25 april
 • Iedere woensdag tot en met zondag
 • Startpunt Beverwijk
 • De prijs voor de lunchcruise, inclusief gebruik van de hotelkamer bedraagt 275,00 euro per persoon.

Reserveer een plek

Culinaire route

Wat doe je als je gezamenlijk met andere top chef-koks in Noord-Holland een succesvolle eerste culinaire route hebt georganiseerd?

Dan organiseer je een tweede Culinaire editie. Je geniet van een prachtige route over de Westfriese Omringdijk en 6 heerlijke gerechten in het grootste drive-thru sterrenrestaurant van Nederland:

 • In Oosthuizen staan Onno Kokmeijer en Arjen Speelman van Ciel Bleu**
 • Bij Restaurant Het Kerkje in Andijk staat Stefan van Sprang van Aan de Poel**
 • In Medemblik staat Michel Meijer bij Restaurant Meijer’s
 • Bij Slot Hotel in Schagen is Sander Spruijt van De Burgemeester* op zaterdag en Wilco Berends van De Nederlanden* op zondag aanwezig
 • In Schoorl staat Jonathan Zandbergen met zijn team bij Restaurant Merlet*
 • Ron Blaauw* staat bij Piet-Jan van Den Kommer in Stompetoren

Er zijn een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen de startbewijzen voor 17 op 18 april voor de gewenste startlocatie en tijdstip naar keuze reserveren.

Reserveer een plek


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©