Noord-holland

Soepp Alkmaar, de vegan specialist

Tekst Smaakvol NHFotografie FrankaFotografeert e.a.

Wie binnenstapt bij Soepp in Alkmaar denkt direct aan vroeger. In het kleurrijke, vintage interieur van het 100% biologische restaurant is er voor iedereen wel iets uit zijn of haar jeugd te vinden, van een schilderijtje tot een lamp. Alles wat je ziet is te koop, zelfs de vintage (Soepp)jurken van de bediening.

Eigenaresse Sophie Rooker – van der Horst vertelt: “ Drie jaar geleden zijn we begonnen met Soepp. In het eerste weekend dat we open waren vielen onze soepen zeer in de smaak en verkochten we meteen een tafel en een paar stoelen. Inmiddels zijn we een begrip in Alkmaar en is Soepp écht gegroeid!”

Biologisch én vegetarisch

“Alles is biologisch en 100% vegetarisch. Eke dag wisselt het menu, maar bestaat altijd uit vijf verse soepen, een salade, een daghap en natuurlijk de Soepper veggieburger. Al onze gerechten en soepen worden met liefde gemaakt in onze kleine keuken achterin de zaak. We zijn gespecialiseerd in vegan eten en koken dus met plantaardige ingrediënten en zoveel mogelijk met seizoensproducten. Heb je een intolerantie of allergie, dan passen we de gerechten graag voor je aan. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht voor een kop koffie met een een vegan, suikervrij koekje of taartje!”

Het wereldrecepten kookboek ‘Soepp bindt’

“Steeds vaker vroegen gasten naar mijn recepturen. Eigenlijk kook ik nooit vanuit een recept, maar op gevoel. Al dacht ik er wel steeds vaker over na om toch de recepten op te gaan schrijven en er misschien wel een kookboek van te maken. En dat heb ik samen met Ema Najetovic gedaan. Mijn eigen kookboek ‘Soepp bindt!’ is een feit.”

“In dit kookboek verbinden we de wereldrecepten van Soepp met de wereldse recepten van mensen, die in de hoop op een beter leven, naar Alkmaar zijn gekomen. Naast 25 recepten, bevat het boek de verhalen van acht bijzondere vrouwen met wie we hebben gekookt. De opbrengst van de verkoop gaat naar stichting De Vrolijkheid. Zij organiseert kunstzinnige activiteiten voor kinderen in asielzoekerscentra door heel Nederland. Het kookboek is te koop via deze link.”

Soepp
Hekelstraat 31
1811 BL Alkmaar
soepp.nl

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©