Noord-holland

Zaans bier met een verhaal

Tekst: Smaakvol Noord-Holland Fotografie: Franka Fotografeert

Drie jeugdvrienden uit de Zaanstreek zijn samen het biermerk HOOP begonnen. Dat team is langzaam uitgebreid naar een team met veel mooie en fijne mensen om mee te werken en met allemaal hetzelfde doel voor ogen: een goed en lekker écht Zaans bier ontwikkelen. Dat goed bier maken, is één van de sleutelfactoren naar succes, het tweede is de naam en het design.

Het teken van de scheepvaart

“De naam die we hebben gekozen refereert naar de geschiedenis van de Zaanstreek in de 17e eeuw. De Zaanstreek indertijd de grootste scheepswerf van de wereld door de uitvinding van de zaagmolens. We voeren de zeeën over en hoopten ooit weer terug te komen. Hoop en het anker zijn het teken van de zeevaart.”

Zaanse verhalen komen tot leven

“De lokale verhalen van vroeger hebben we tot leven gebracht. Zo is er het biertje ‘Oudt Heyn en syn wyf’, een old ale. Oudt Heyn is de stichter van het dorp Zaandijk.

Dan de ‘Kaper’, een east coast ipa. Hierbij hoort het verhaal van Claes Compaen, hij was schipper bij de VOC en vond dat hij niet snel genoeg geld verdiende en is succesvol kaper geworden.

‘Bleke Nelis’ een lichtfruitig Blond bier, daarbij hoort het verhaal van de man onder de beer. Cornelis Gerritsz Jongekees was schipper op Hoop op D’Swarte Walvis naar Spitsbergen, en wat daar gebeurde, dat is echt een local story!”

HOOP doet leven, leven doet drinken! Een lekker bier, een mooie fles en een etiket met een waardevol verhaal, een echte beleving.

Lees hier in welke restaurants jij deze bieren kunt beleven.

Brouwerij Hoop
Lagedijk 69-73,
1544 BC Zaandijk
www.brouwerijhoop.nl

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©