Geheim van de chef

Andijvie uit de oven met pittig gehakt

Recept: Mamaloukookt Fotografie: Aangeleverd

Andijvie uit de oven met pittig gehakt.
Smaakvol gehakt mengsel met paprika en tomaat, afgedekt met een laag stamppot rauwe andijvie met spekjes.

Eet smakelijk!

Andijvie uit de oven met pittig gehakt

Smaakvol gehakt mengsel met paprika en tomaat, afgedekt met een laag stamppot rauwe andijvie met spekjes.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Andijvie, ovengerecht, stamppot
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Hapjespan
  • koekenpan
  • Stamper
  • Pan voor de stamppot
  • Ovenschaal
  • Koksmes
  • Handmixer met gardes

Ingrediënten

  • 500 gr half om half gehakt
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • snuf chilivlokken
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • 2 zoete puntpaprika's in reepjes gesneden
  • 1,5 k kruimige aardappelen geschild in stukken en gewassen
  • 125 gr gerookte spekjes
  • klont roomboter
  • scheut melk
  • 1/2 krop andijvie fijn gesneden en gewassen
  • 2 tl olijfolie
  • klein blikje tomatenpuree
  • flinke hand geraspte kaas

Instructies

De stamppot

  • Doe de aardappels in een pan met kokend water en kook ze in ongeveer een kwartier gaar.
  • Bak de spekjes uit in een beetje olie. En zet apart.
  • Bak de knoflook met de chili vlokken in wat olie en bak hierin het gehakt rul
  • Voeg de paprika, het gerookte paprika poeder en het blikje tomaten puree toe samen met een scheutje water en wat zout en peper.
  • Verwarm ondertussen de oven op 220 graden.
  • Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en stampt ze samen met wat boter en wat melk.
  • Klop het geheel luchtig met eventueel nog wat melk met de handmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de andijvie erdoor en laat dit nog even slinken in de hete puree.
  • Roer de spekjes erdoor
  • Vul de ovenschaal met het gehaktmengsel en smeer het glad met een lepel.
  • Verdeel hierover de stamppot en smeer ook dit weer glad, strooi de kaas er op en bak af in de oven tot de kaas gesmolten is en de schotel licht bruin gaat kleuren. Ongeveer 15 minuten.

Notities

Met liefde Mamalou.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©