Geheim van de chef

Andijviestamppot op z'n Italiaans

Recept: Smaakvol NH Fotografie: Smaakvol NH

Een lekker en makkelijk gerecht, de andijviestamppot op z’n Italiaans. De kruiden, kapertjes en de olijven geven de Italiaans twist aan een oer-Hollands gerecht.

En hou je niet van vlees dan sla je de speklapjes over en gebruik je alleen de uitgebakken spekjes in de andijviestamppot. Lees hier meer over andijvie en wat je er mee kunt doen

Andijviestamppot op z'n Italiaans

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Italiaans, spekjes, stamppot
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • snijplank
  • aardappelstamper
  • Pan
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 500 gr Andijvie
  • 400 gr aardappelen
  • 150 gr Spekjes
  • 2 speklapjes
  • 4 tl kapertjes
  • 6 tl Italiaanse kruiden
  • ½ potje Kalamata olijven
  • snuf zout en peper
  • ½ kopje (warme) melk

Instructies

  • Kook de aardappelen
  • Snijd de olijven door midden
  • Scheur de andijvie fijn
  • Bak de speklapjes gaar en houd warm met aluminiumfolie
  • Bak de spekjes uit en verwijder uit het bakvet
  • Houd wat bakvet over en bak hier de kapertjes en olijven in
  • Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen fijn. Giet wat (warme) melk bij om smeuïg te maken
  • Voeg de andijvie beetje bij beetje toe
  • Voeg de gebakken olijven en kapertjes toe met het bakvet
  • Schep het geheel goed door
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en schep door.
  • Maak de borden op en eet smakelijk

Notities

Ik gebruik in dit recept geen klontje boter, omdat ik het vet van de gebakken spekjes gebruik.

Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©