Glutenvrije apple crumble met amandelmeel, kwark en vers fruit

Dit recept van apple crumble met amandelmeel is glutenvrij.

Apple crumble of zoals we in Nederland zeggen, appel kruimel kun je eten als dessert, maar wij eten het met regelmaat als ontbijt. Na een ochtend sporten is deze apple crumble een goed gerecht om de dag mee te beginnen.

Er zijn veel varianten om appel kruimel te maken, maar dit is de meest eenvoudige én gezonde variant van de crumble.

Geniet er van!

Bereidingswijze

  1. Bedek een ovenschaal met bakpapier
  2. Snij de appels in blokjes en doe ze in de met bakpapier beklede ovenschaal
  3. Als alle appels gesneden zijn strooi er dan kaneel overheen
  4. Doe het amandelmeel in een kom. Mix het met water. De hoeveelheid is bepalend voor de crumble
  5. Een beetje honing toevoegen, dit hoeft niet maar is wel lekker en zorgt dat het meel plakt
  6. Meng alles door elkaar. Mocht het meel iets te nat zijn strooi er dan wat meel overheen en meng het weer
  7. Giet het meel over de appels en zet het in de voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 40 tot 45 minuten

Laat een reactie achter