Geheim van de chef

Allemachtige arretjescake

Recept: Simone Lavrijsen Fotografie: Aangeleverd

Dit is absoluut het recept waarmee ik van start wil gaan in deze recepten reeks.

Puur genot, deze allemachtige arretjescake, en machtig dat is hij zeker! 
Het recept is oud-Hollands en standaard stond deze met mijn verjaardag op tafel, gemaakt door mijn moeder.

Inmiddels maak ik hem zelf, standaard op mijn verjaardag.

Of gewoon als er iets te vieren valt, zoals het eerste recept van mij op Smaakvol NH.

Geniet ervan!

Arretjescake

Puur genot, deze allemachtige arretjescake.
Gang cake
Keuken Nederlands
Trefwoord cacao, cake
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • schaal
  • keukenmachine / mixer
  • spatel
  • bakvorm

Ingrediënten

  • 250 gr ongezouten roomboter, in stukjes gesneden
  • 250 gr suiker
  • 250 gr theebiscuitjes
  • 50 gr cacao
  • 2 eieren

Instructies

  • Roer de boter in een grote kom totdat deze zacht is.
  • Voeg de suiker, cacao en de eieren toe en mix dit met een keukenmachine door de boter.
  • Breek het biscuit in kleine stukjes en voeg deze toe aan de massa in de kom. Schep het geheel goed door met een houten spatel. Je kunt op deze manier het biscuit nog wat fijner maken.
  • Vet een bakblik in of voorzie het van bakpapier, zodat je straks de arretjescake makkelijk uit de vorm kunt halen.
  • Vul de vorm met de massa en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Dek de vorm af en zet het voor minstens 1,5 uur in de koelkast. Let op: dit is de moeilijkste stap!
  • Tip: je kunt de bovenkant decoreren met pure hagelslag of kokossnippers.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©