Geheim van de chef

Auberginecurry (vegetarisch)

Recept: Mieneke Fotografie: Franka Fotografeert

Wat heb je nodig voor de vegetarische auberginecurry?

  • 2 grote aubergines
  • 2 tenen knoflook
  • 2 lenteuien
  • 1 el korianderzaad
  • zaadjes van 10 kardemompeulen
  • 1 tl kurkuma
  • gemberwortel
  • 1 blik tomaten ( 400 gr)
  • 1 blok kokosmelk (400 ml)
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander
  • citroengras
  • rijst

De eerste keer dat Mieneke dit gerecht maakte, kon ze bijna niet meer stoppen met eten, zo heerlijk is dit vegetarische gerecht. Deze auberginecurry is naar het recept van Jamie Oliver. Lees meer over Mieneke en haar manier van koken in het item¬†‘Een kijkje in de keuken’.

Bereidingswijze van de vegetarische auberginecurry

1. Kook de rijst. Tip: leg een houten lepel over de pan, zo kookt de rijst niet over.
2. Snijd de aubergine in blokjes.
3. Snijd de lenteui in ringen.

4. Snijd de gemberwortel fijn.
5. Zet een koekenpan op laag vuur. Verhit wat olie en voeg dan de gember en uit toe. Bak dit kort en voeg dan de aubergine toe.
6. Voeg de kruiden toe en laat het geheel zacht stoven en roer af en toe door.

7. Voeg de kokosmelk, de tomaten en wat citroengras toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes stoven, tot de aubergine zacht is.
8. Snijd ondertussen de koriander en munt fijn.
9. Schep wat rijst en auberginecurry op de borden en strooi er wat koriander en munt overheen.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©