Geheim van de chef

Bami met prei, taugé en spekjes

Tekst: Loes de Ruiter Fotografie Loes de Ruiter

Ingrediënten (4 personen):

  • 300 gram mie nestjes
  • 4 eieren
  • 300 gram spekreepjes
  • 3 preien
  • Bami Boemboe
  • 125 gram taugé
  • Seroendeng naar smaak

Bami is van oorsprong een Chinees ingrediënt. ‘Ba’ betekend vlees, en ‘mie’ is de noedel, gemaakt van tarwe.

In Nederland kennen we vooral bami goreng, de variant met gebakken bami met vlees of garnalen, veel groenten en een ei.

De Seroendeng die je er overheen serveert, is een mengsel van geschaafde kokos, pinda’s, gebakken uien en specerijen.

Deze bami met prei, taugé en spekjes is een heerlijke kruidige bami. Laat de geuren van de boemboe je keuken intrekken. En geniet van dit makkelijke, budgetvriendelijke recept.

Bereidingswijze:

  1. Kook de mie zoals word aangeven op de verpakking. Zelf kook ik hem altijd een minuutje langer. Mocht je van beetgaar houden dan kun je gewoon de tijd op de verpakking aanhouden. Kook de eieren in 7 minuten hard.
  2. Bak de spekreepjes ongeveer 6 minuten in een pan zonder boter of olie. Haal de spekjes uit de pan en laat deze uitlekken op een keukenpapiertje. Laat het vet van de spekjes in de pan zitten.
  3. Bak de prei 5 minuten in het overgebleven vet. Voeg de boemboe toe en bak dit twee minuten mee met de prei. Doe de mie, taugé en spekjes bij de boemboe en bak vervolgens nog een paar minuutjes mee.
  4. Schep de bami op het bord en serveer hierbij de eieren in partjes. Ook is het lekker om seroendeng toe te voegen. Deze kun je gewoon in een bakje erbij serveren zo dat iedereen deze naar smaak kan toevoegen.

Eet smakelijk!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©