Easy, kleurrijk en lekker zomers, de bieten carpaccio met vijgen.

Bietencarpaccio met geitenkaas, vijgen en amandelen is een heerlijk voorgerecht of bijgerecht.

Carpaccio werd voorheen gemaakt van flinterdun gesneden rauwe ossenhaas. Tegenwoordig zie je varianten voorbijkomen van vlees, vis en zoals dit gerecht, met groenten.

Om het gerecht af te maken, kies ik voor een sinaasappel-chili dressing en olijfolie. Dit past perfect bij de zoete en aardse tonen van de biet.

Bekijk ook dit recept Carpaccio van groene en gele courgette met pesto en feta.

Bereidingswijze

  1. Schaaf met een kaasschaaf de bieten in plakjes
  2. Verspreid de sla over het bord en voeg een scheutje olijfolie toe
  3. Leg de plakjes biet rondom, zodat in het midden een opening overblijft
  4. Mix de peen julienne met de saladedressing en plaats deze in het midden
  5. Snijd de vijg in partjes en leg aan de rand
  6. Hak de noten grof, rooster ze naar wens even in een koekenpan
  7. Verkruimel de geitenkaas en voeg samen met de ui en de noten toe
  8. Garneer met wat limoensap en peper en zout

Laat een reactie achter