Geheim van de chef

Bladerdeeghapjes met pesto, ham en kaas

Recept: Smullen Met Loes Fotografie: Smullen Met Loes

De bladerdeeghapjes zijn bij uitstek geschikt voor feestjes. Je kunt de hapjes met van alles vullen. Zo zijn er bladerdeeghapjes pesto, bladerdeeghapjes met brie maar ook bladerdeeghapjes met gehakt, kip of vegetarische bladerdeeghapjes

Deze heerlijke bladerdeeghapjes, of ook wel hartige hapjes genoemd, zet ik graag op tafel als wij visite hebben en zijn vaak favoriet en in 5 a 10 minuten helemaal op.
Loes kun je nog een portie hartige hapjes maken? Natuurlijk!

Deze hapjes zijn namelijk heel erg makkelijk om te maken en ook nog eens budget proof.

Bladerdeeghapjes met pesto, ham en kaas

Ideaal voor snelle gezellige hapjes, ± 45 stuks
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Nederlands
Trefwoord Bladerdeeg
Bereidingstijd 30 minuten

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 6 stuks bladerdeeg
  • potje groene pesto
  • twee handjes geraspte kaas
  • 1 pak schouderham

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden celcius
  • Leg de bladerdeeg plakjes alvast uit de vriezer. Deze moeten namelijk eerst ontdooien
  • Wanneer de plakjes ontdooit zijn smeer je deze in met pesto. Bestrooi ze met een klein beetje kaas en leg hier vervolgens een plakje schouderham op
  • Rol de bladerdeeg op en snijd deze in plakjes van ongeveer een centimeter
  • Leg de rolletjes op een ovenplaat en schuif deze in het midden van de oven. Bak de bladerdeeg hapjes in ongeveer 20 minuten gaar

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©