Geheim van de chef

Bladerdeeghapjes met pesto, ham en kaas

Recept: Smullen Met Loes Fotografie: Smullen Met Loes

Ingrediënten (±45 stuks):

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • Groene pesto
  • Geraspte kaas
  • Schouderham

De bladerdeeghapjes zijn bij uitstek geschikt voor feestjes. Je kunt de hapjes met van alles vullen. Zo zijn er bladerdeeghapjes pesto, bladerdeeghapjes met brie maar ook bladerdeeghapjes met gehakt, kip of vegetarische bladerdeeghapjes

Deze heerlijke bladerdeeghapjes, of ook wel hartige hapjes genoemd, zet ik graag op tafel als wij visite hebben en zijn vaak favoriet en in 5 a 10 minuten helemaal op.
Loes kun je nog een portie hartige hapjes maken? Natuurlijk!

Deze hapjes zijn namelijk heel erg makkelijk om te maken en ook nog eens budget proof.

Hoe maak je het:

  1. Leg de bladerdeeg plakjes alvast uit de vriezer. Deze moeten namelijk eerst ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
  3. Wanneer de plakjes ontdooit zijn smeer je deze in met pesto. Bestrooi ze met een klein beetje kaas en leg hier vervolgens een plakje schouderham op.
  4. Rol de bladerdeeg op en snijd deze in plakjes van ongeveer een centimeter.
  5. Leg de rolletjes op een ovenplaat en schuif deze in het midden van de oven. Bak de bladerdeeg hapjes in ongeveer 20 minuten gaar.

Eet smakelijk!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©