Geheim van de chef

Bosbessenmuffins

Recept: Foodsisters Tekst en fotografie: Madelijn Belle

Bereidingstijd 5 minuten.
Bakken 20 minuten.

Wat heb je nodig voor de bosbessenmuffins;

  • 150 gr zuivelspread
  • 2 eieren
  • 50 g boekweitmeel
  • 10 eetlepels havermout
  • 15 bosbessen
  • 4 theelepels honing
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout (naar smaak)

In mijn vorige blog heb ik de feestelijke notenkaramel & chocoladereepjes gemaakt. Dit keer verzorg ik het ontbijt.

Ontbijten is heel belangrijk! Goed ontbijten geeft je lichaam weer nieuwe energie, en zorgt ervoor dat je je bijvoorbeeld beter kunt concentreren op je werk.

Als je niet ontbijt, komt je spijsvertering minder goed op gang. Ben je niet zo dol op brood op de vroege ochtend?

Met deze bosbessenmuffins is elk ontbijt een feestje! Bak ze in het weekend, pak ’s ochtends een muffin (of twee 😉 en gaan!

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en doe het bakpapier in een cupcakevorm of muffinvorm.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom tot een dikke brij en schep een laagje in de vormpjes.
  3. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

Tip: Gebruik zuivelspread op basis van normale melk, doe er lekker meer dan 15 bosbessen of ander (gedroogd) fruit in en gebruik ahornsiroop i.p.v. honing!

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©