Geheim van de chef

Bublanina, klassieke Tsjechische cake

Recept: KaMi Coffee Fotografie: Franka Fotografeert

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 kop kristalsuiker
  • 2 koppen durrummeel
  • 200 ml melk
  • 200 ml olijf- of zonnebloemolie
  • 250 gram kwark
  • 200 gram blauwe bessen, aardbeien of frambozen
  • 1 zakje bakpoeder

Cake recept: Bublanina

‘Dit is echt een old fashion cake uit Tsjechië, wanneer we naar mijn familie gingen op zondagmiddag dan werd er altijd een Bublanina gebakken. Het is een simpele, maar heerlijke cake met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft’, vertelt Olga.

Je gaat als volgt te werk:

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

2. Klop de drie eieren met samen met de suiker tot een luchtig mengsel.
3. Voeg de melk en de olie toe. Doe dit stap voor stap. Je giet er wat melk of olie bij en je mixt.

4. Het meel en bakpoeder gaan er op dezelfde manier bij. Stap voor stap. Blijven mixen tot het gemengd is en er een mooi deeg ontstaat.
5. Vet het bakblik in en strooi daarna licht wat meel in het blik. Giet hierna het deeg er in.
6. Schep met een lepel klodders kwark op het deeg. De kwark mag elkaar niet raken.

7. Voeg als laatste de blauwe bessen toe. Strooi ze over het deeg en niet over de kwark.
8. Zet de cake in het midden van de oven en bak deze in 20-25 minuten gaar. Zet de laatste 5 minuten de oven een klein stukje open, zo kan de cake wennen aan de koelere lucht. Doe je dit niet, dan heb je kans dat de cake inzakt als je hem uit de oven haalt.
9. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze gaar is. Als er geen deeg aan de satéprikker blijft plakken is de cake gaar. Strooi daarna wat poedersuiker over de cake heen als decoratie.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©