Carpaccio van courgette is een kleurrijk en vegetarisch voorgerecht.

Voor deze carpaccio van courgette kun je het beste een mandoline of kaasschaaf gebruiken.

Met de hand snijden kan ook, maar zorg er voor dat je mooie en gelijke dunne plakken krijgt.

Carpaccio van plakjes courgette. Vegetarisch, gezond en heel lekker. Grill de plakjes courgette even kort voor meer smaak.

Groene pesto en courgette is een top combinatie. Niet teveel pesto gebruiken, want dan ben je de smaak van de gegrilde courgette kwijt.

Liever wat romige pesto, zo maak je romige pestosaus voor pasta die je ook kunt gebruiken als dip.

Gek op pesto en andere Italiaanse borrelhapjes? Probeer ook deze Bruschetta pesto.

Bereidingswijze

  1. Was de courgettes en schaaf deze met een mandoline of een kaasschaaf in dunne plakjes. Wrijf deze vervolgens kort in met olijfolie. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes aan beide zijden in 5 minuten gaar. Haal de plakjes uit de pan en leg deze op een vel keukenpapier
  2. Gebruik voor het maken van de pesto een kleine keukenmachine of een staafmixer. Mix de blaadjes basilicum met de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en 1 eetlepel olijfolie. Pureer dit tot een fijne massa. Voeg vervolgens de overige olijfolie toe en pureer nog eens. Voeg naar smaak zout en peper toe
  3. Pak twee kleine voorgerecht borden en verdeel de plakjes groene en gele courgette om en om (zie foto). Bestrooi de plakjes licht met zout en peper. Verkruimel de fetakaas over de courgette en verdeel de granaatappelpitjes over de borden. Druppel tot slot de pesto als dressing over het gerecht

Laat een reactie achter