Geheim van de chef

Carpaccio van groene en gele courgette

Recept: Renée de Feijter Fotografie: Aangeleverd

Carpaccio van courgette, een kleurrijk en vegetarisch voorgerecht.

Carpaccio van groene en gele courgette

Een kleurrijk en vegetarisch voorgerecht
Gang Bijgerecht, voorgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord vegetarisch
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Mes
  • snijplank
  • mandoline of kaasschaaf
  • koekenpan
  • keukenpapier
  • keukenmachine of staafmixer
  • kommetje

Ingrediënten

Basis

  • ½ groene courgette
  • ½ gele courgette (deze kun je vaak krijgen bij de Turkse supermarkt)
  • 1 el granaatappelpitjes
  • 25 gr fetakaas
  • snuf peper en zout

Pesto

  • handje basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • 1 tl Pijnboompitten
  • snuf peper en zout

Instructies

  • Was de courgettes en schaaf deze met een mandoline of een kaasschaaf in dunne plakjes. Wrijf deze vervolgens kort in met olijfolie. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes aan beide zijden in 5 minuten gaar. Haal de plakjes uit de pan en leg deze op een vel keukenpapier.
  • Gebruik voor het maken van de pesto een kleine keukenmachine of een staafmixer. Mix de blaadjes basilicum met de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en 1 eetlepel olijfolie. Pureer dit tot een fijne massa. Voeg vervolgens de overige olijfolie toe en pureer nog eens. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Pak twee kleine voorgerecht borden en verdeel de plakjes groene en gele courgette om en om (zie foto). Bestrooi de plakjes licht met zout en peper. Verkruimel de fetakaas over de courgette en verdeel de granaatappelpitjes over de borden. Druppel tot slot de pesto als dressing over het gerecht.

Notities

Niet veel tijd? De pesto van de versafdeling is ook erg lekker.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©