Lekker, rijk, zoveel verschillende smaken en zo makkelijk te bereiden.

Chili con carne is een stoofpot samengesteld met gehakt, bonen, mais, tomaat en paprika. Maar je kunt dit gerecht zo rijk maken als je wilt.

Het is een van mijn favorieten. Lekker, rijk, zoveel verschillende smaken en zo makkelijk te bereiden, ook als je geen grote fan bent van koken.

Als je restjes hebt, kun je die gemakkelijk in de vriezer bewaren. Ik kook altijd een grote hoeveelheid en vries dan enkele porties in voor later.

Dit gerecht is geweldig als een grotere groep komt borrelen, je kunt het eenvoudig klaarmaken en je hoeft je nergens zorgen over te maken.

Je kunt verschillende bonen, puur rundvlees of zoals ik half en half gebruiken. Maar je kunt natuurlijk ook een veganistische versie maken door gewoon het gehakt weg te laten.

Dit gerecht is ook geschikt voor in een slowcooker te bereiden, je zult de volgende dag verrast zijn over de explosie van smaak.

Eet smakelijk!

Bekijk ook dit recept met Indisch saté gehakt met rijst.

Bereidingswijze

  1. Zet de pan op laag vuur, voeg wat olie toe aan de pan. Als je een slowcooker gebruikt, zet hem dan op middelhoog vuur zonder deksel en ook een beetje olie op de bodem
  2. Snijd de uien in fijne stukjes en laat ze in de pan bakken, zet het vuur wat hoger. De uien moeten een mooie kleur krijgen, maar bak ze niet te lang, want je wilt niet dat ze papperig en te zoet worden van het bakken
  3. Hak de knoflook in fijne stukjes en voeg ze de laatste 2 minuten toe aan de uien voordat je dit mengsel in de Stoofpan of de slowcooker doet
  4. Snijd de rode chili in fijne stukjes en voeg deze toe aan de uien
  5. Bak het gehakt zonder olie in dezelfde pan tot het bruin is en alle vloeistof gaar is. Terwijl de vloeistoffen van het vlees koken, voeg je alle kruiden toe om ze samen met het vlees te roosteren. Zodra alle vloeistof is verdwenen, giet je het vlees in de Stoofpan / slowcooker. Meng het vlees met uien, knoflook en de chili
  6. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenfrito toe aan de pan en meng alles door elkaar
  7. Zeef de mais door een zeef en doe dit bij het vlees. Hetzelfde geldt voor de bruine bonen, zeef ze en was het zetmeel weg met wat koud water, voeg de bonen dan toe aan het mengsel. Als laatste de zwarte bonen, zeef ze en was ze snel met wat koud water voordat je ze aan de rest van de chili toevoegt
  8. Roer alles voorzichtig met een lepel en vervolgens afhankelijk van de pan: Als je een slowcooker gebruikt - voeg nu het deksel toe en laat het gewoon staan, 4-6 uur op medium is prima, hoe meer tijd, hoe beter. Als je een Stoofpan gebruikt, voeg dan ook het deksel toe, maar vergeet niet om de Chili regular te roeren om te voorkomen dat er iets aan de bodem van de pan blijft plakken
  9. Haal 45 minuten voor het serveren de deksel weg en laat het ongeveer 45 minuten zonder koken zodat de chili dikker wordt en het overtollige vocht kan verdampen. Ik kook de chili altijd in een slowcooker, dus ik zet het vuur de laatste 45 tot 60 minuten op Hoog
  10. Voeg kort voor het serveren de 2 stukjes chocolade toe, dit zal alle andere smaken versterken en het een zoete noot geven die vooral de rode peper zal complimenteren. Roer goed zodat het volledig is gemengd
Bord opmaken
  1. Ik serveer de chili altijd in diepe borden of kommen met wat crème fraîche erop en wat tortillachips om in de chili te dippen
  2. Je kunt het ook eten met rijst of vers gebakken brood of tacoschelpen
  3. Je kunt er ook nog wat geraspte kaas bovenop doen, Cheddar is dan de beste optie. Wat zelfgemaakte guacamole maakt het feest compleet, maar dat is meer voor de friet dan voor de Chili

Laat een reactie achter