Geheim van de chef

Luchtige chocolademousse

Recept: Stroming eten & drinken Fotografie: Smaakvol NH

Dessert recept: chocolademousse

Een favoriet dessert is de chocolademousse, want wie houdt er nu niet van chocolade.

Luchtige chocolademousse

Lekkere luchtige chocolademousse met ijs.
Gang dessert
Keuken Nederlands
Trefwoord chocolade, gelatine, ijs, slagroom
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Pan
  • keukenmixer
  • steelpan
  • spuitzak
  • spatel
  • bord

Ingrediënten

  • 250 gr chocola. Puur, melk of wit
  • 500 gr ongezoete slagroom
  • 50 gr suiker
  • 50 ml water
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies

  • Begin met het nauwkeurig afwegen van de ingrediënten
  • Week de twee blaadjes gelatine in koud water
  • Klop ondertussen de slagroom luchtig
  • Giet de 50 gram suiker bij het water en breng dit aan de kook. Los de gelatine hierin op
  • Voeg de chocolade toe en roer tot je een glad mengsel hebt
  • Laat het chocolademengsel afkoelen. Tot 37 graden (lichaamstemperatuur)
  • Meng 1/3 van de geklopte slagroom met het mengsel. Je voegt de rest van de slagroom pas toe als het eerste deel van de slagroom goed gemengd is
  • Laat de mousse minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
  • Vul een spuitzak met de mousse en spuit bolletjes mousse op een bord
  • Maak het af met met ijs, stukjes brownie en wat pure chocoladebrokken

Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©