Deze coffee coconut cake a.k.a. koffie kokoscake is een verbeterd recept voor een cake gemaakt met kokos en koffie, getopt met een icing.

De coffee coconut cake uit het Koffie T magazine is als inspiratie gebruikt.

Het recept van de koffie kokosnoot cake is veranderd naar onze smaak en ingrediënten.

De taart is enkele keren door Lotte gemaakt, bijgeschaafd en nu op zijn best. Dus tijd om dit heerlijke recept met jou te delen.

Gek op cake, bekijk dit recept van arretjescake.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vet het cakeblik in
  3. Doe de suiker en margarine samen in een pan
  4. Voeg de agavesiroop en het kokosmeel toe
  5. Maak een espresso
  6. Zet de pan op het vuur en laat de boter smelten. Blijf goed roeren
  7. Voeg de espresso toe
  8. Voeg de Alpro Coconut milk toe. Roer het even door en haal dan de pan van het vuur
  9. Voeg de eieren en de andere droge ingrediënten toe
  10. Mix de ingrediënten in een keukenmachine tot er een glad mengsel ontstaat
  11. Giet het mengsel in de ingevette cakevorm en bak de cake in 25 minuten gaar
  12. Check met een sateprikker of de cake gaar is en haal de cake uit de oven
Icing
  1. Tijdens het afkoelen van de cake maak je de icing. Doe de poedersuiker in een kom
  2. Voeg daar de margarine, koffie en het vanille extract aan toe
  3. Mix de ingrediënten in een keukenmachine tot er een luchtige crème ontstaat
  4. Smeer de crème op de cake
  5. Strooi er wat kokossnippers overheen
  6. Snij de cake aan en serveer

Laat een reactie achter