Geheim van de chef

In cola gemarineerde spareribs

Recept Francijna van Diepen Fotografie FrankaFotografeert

Spareribs cola marinade

Je denkt bij een gerecht met spareribs niet direct aan cola, maar dat maakt het ingrediënt cola juist zo leuk voor dit gerechten.

Spareribs cola marinade wordt steeds meer gebruikt en dat is niet raar, want het is ongelooflijk lekker!

Bereid je spareribs door ze in cola marinade te koken en daarna op de bbq af te maken. Het gaat hierbij om een klassiek recept, maar dan met cola als basis.

Je denkt bij een gerecht niet direct aan cola. Maar zoals de BBQ Pit Boys in dit filmpje laten zien is cola een prima ingrediënt.

In cola gemarineerde spareribs

Heerlijk zachte spareribs van de bbq!
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord varkensvlees
Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 2 uur 20 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • bbq
  • kom
  • Aluminiumfolie
  • Mes
  • snijplank

Ingrediënten

  • 2 kg spareribs
  • 500 ml cola
  • ½ fles ketchup
  • 1 kopje bruine basterdsuiker
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 rode uien
  • 2 cm gember
  • 1 limoen
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 1 tl cayenne peper
  • 4 tl gerookte paprika poeder
  • 2 el venkelzaad gekneusd
  • snuf grof zeezout
  • 1 tl komijnpoeder
  • naar smaak chilisaus

Instructies

  • Verwijder het vlies van de spareribs
  • Snij de uien fijn
  • Voeg de kruiden toe in de kom
  • Voeg de chili saus toe
  • Voeg de cola toe
  • Roer de ingrediënten door en voeg de spareribs toe. Laat een aantal uur marineren
  • Steek de bbq aan en laat op temperatuur komen. Het is de bedoeling dat je de spareribs langzaam laat garen. Dus neem de tijd
  • Vet het rooster in en leg de spareribs op de bbq
  • Laat de spareribs ± 2 tot 3 uur garen op de bbq
  • Kijk af en toe of de spareribs goed garen
  • Laat de gare spareribs 10 minuten rusten in aluminiumfolie
  • Snij de sappige spareribs en geniet

Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©