Geheim van de chef

Courgette muffins met Gruyère en Parmezaanse kaas

Recept: Michele's Keuken Fotografie: Aangeleverd

 

Courgette muffins met Gruyère en Parmezaanse kaas

Heerlijk eenvoudige gezonde muffins
Gang Borrelhapje, tussengerecht, voorgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord kaas
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Porties 6 personen

Equipment

  • Oven
  • muffin bakblik/siliconen vormpjes voor muffins
  • koekenpan
  • Mes
  • snijplank
  • rasp

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 3 grof geraspte courgettes
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 80 gr vers geraspte Gruyère
  • 80 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bakje verse munt (fijngehakt)
  • 1 bakje verse koriander (fijngehakt)
  • 1 spaanse peper
  • 1 tl versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden of de heteluchtoven op 160 graden.
  • Doe ongeveer 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en laat de geraspte courgettes en de Spaanse peper hierin ongeveer in 5 minuten zacht worden.
  • Meng in een kom zelfrijzend bakmeel, eieren, olijfolie en de melk. Roer alles goed door, maar let erop dat er geen klontjes in het mengsel zit.
  • Voeg de geraspte kazen, courgette mengsel, munt, koriander en de versgemalen zwarte peper toe en schep alles goed om.
  • Schenk het mengsel in het muffin bakblik of siliconen vormpjes voor muffins.
  • Bak het in de oven in 45-55 minuten gaar.

VOLG ONS OP INSTAGRAM #SMAAKVOLNH


Alle rechten voorbehouden. Smaakvol Noord-Holland ©